Sūnui pagailėjo maisto ir užsitraukė mirtį

Sūnus nužudė savo tėvą – tokį sprendimą ketvirtadienį paskelbė Klaipėdos apygardos teismas ir pasiuntė kaltininką už grotų dešimčiai metų.

36-erių Plokščių kaimo (Kretingos raj.) gyventojas Stasys Drąsutis išklausyti teismo sprendimo į Klaipėdą neatvyko. Jis nuosprendžio laukė laisvėje. Tačiau tai nesutrukdė paskelbti verdiktą. Kadangi teismas nenurodė suimti kaltininko teismo salėje, jis galės laisve džiaugtis kol sprendimas įsiteisės.

Pernai priešpaskutinę rugpjūčio dieną S.Drąsutis grįžo namo po darbo pas ūkininką. Vyras buvo alkanas ir pasuko prie šaldytuvo. Buvo pietų metas.

Girtas jo tėvas sustabdė sūnų įžeidžiu žodžiu, pareiškęs, kad šis negali atidaryti šaldytuvo, kad pirma turi užsidirbti maistui.

Tai labai supykdė jauną vyrą, jis atsisuko ir porą kartų smogė tėvui į galvą kumščiu ir spyrė jam į krūtinę.

Po to gyvenimas šeimoje virė įprastu ritmu: tėvas kažkur važiavo dviračiu, girtavo, ne kartą griuvo. Vėlų vakarą 68-erių jis mirė.

Teismo medicinos ekspertai kategoriškai pareiškė, kad vyras mirė nuo dieną patirtos traumos, kai jam buvo kietu, buku daiktu smogta į smilkinį.

Tai reiškė, kad dėl to kaltas sūnus.

Tiriant šį įvykį buvo atlikta ne viena ekspertizė, tačiau nuo to niekas nepasikeitė, kaltu pripažintas S.Drąsutis.

Jo kaltę sušvelnino gera seniūno charakteristika. Vyras gailėjosi savo poelgio, nors ir nenorėjo pripažinti, kad tėvas mirė dėl jo kaltės.

Nuosprendyje pažymėta, kad netinkamas nusikaltimo aukos elgesys turėjo įtakos įvykių sekai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irenai

Irenai portretas
Irodytas, jei per skrodima rado luzusi smilkinkauli ir krauja smegenyse

Irena

Irena portretas
Kazkaip keistas neirodyras nusikaltimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių