Per šuns kūną riedėjo dvi savaites

Dvi savaitės – tiek laiko partrenkto šuns kūnas išgulėjo viduryje gatvės, netoli pėsčiųjų perėjos. Nuo asfalto gyvūnas buvo nugrandytas tik tada, kai apie jį tarnybai pranešė viena klaipėdietė.


 

Dvi savaitės – tiek laiko partrenkto šuns kūnas išgulėjo viduryje gatvės, netoli pėsčiųjų perėjos. Nuo asfalto gyvūnas buvo nugrandytas tik tada, kai apie jį tarnybai pranešė viena klaipėdietė.

Iš gyvūno nieko neliko

Pasak Margaritos Varnienės, gyvūnas buvo partrenktas netoli Minijos gatvės 151 namo.

"Dvi savaites šuns kūnas ten pragulėjo. Automobiliai per jį važiavo, kol iš jo beveik nieko neliko. Keista, kad niekas mieste nerenka gyvūnų gaišenų. Koks pavyzdys yra rodomas vaikams? Paskui stebimės, kad mieste tiek daug beglobių gyvūnų", – piktinosi klaipėdietė.

M.Varnienė tvirtino, jog šuns gaišenos nebeliko tik tada, kai moteris paskambino viešajai įstaigai "Būk mano draugas".

"Atvažiavo ir paėmė. Tiksliau, nugrandė. Įdomu, kas turi atlikti šiuos darbus. Suprantu, kad gal gaišeną turi paimti gyvūnų tarnyba, o kaip yra, kai iš jos beveik nieko nėra likę? Kūną mašinos visiškai suvažinėjo, ant asfalto matyti tik plona plėvelė", – domėjosi moteris.

M.Varnienė tvirtino, kad panašių situacijų mieste yra mačiusi ne kartą: "Partrenkia paukštį, katę, šunį ir guli jų kūnai viduryje gatvės nežinia kiek laiko. Negi niekas gatvių nevalo?" Klaipėdietę stebina ir žmonių abejingumas.

"Jei nutiko tokia nelaimė, turi informuoti policiją ar savivaldybę", – mano moteris.

Praneša gyventojai ir valytojai

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos pavaduotoja Irena Nachčiunova paaiškino, kad gyvūnų gaišenas Klaipėdoje renka viešoji įstaiga "Būk mano draugas".

"Nesvarbu, kad gaišena yra visiškai suvažinėta. Ją paimti turi minėta įstaiga ir specialiai utilizuoti. Gatvių valytojai tokių funkcijų neatlieka", – aiškino pavaduotoja.

Apie partrenktus gyvūnus savivaldybei paprastai praneša gatvių ar šaligatvių valytojai, gyventojai. Būna, kad jie paskambina ir viešajai įstaigai "Būk mano draugas".

"Gauname skambučius ir reaguojame. Tikrai keista, kad minėtu atveju gaišena taip ilgai gulėjo. Matyt, niekas nepranešė. Gal valytojai nepastebėjo. Patys negalime sužinoti, kada, kokioje vietoje guli negyvas gyvūnas", – tvirtino pavaduotoja.

Dažniau partrenkia kates

I.Nachčiunova atkreipė dėmesį, kad yra tokių arterijų, kur šaligatviai valomi kartą ar du per savaitę, tačiau Minijos gatvėje tikrai dažniau – keturis ar penkis.

"Ar praneš apie gaišeną, priklauso ir nuo žmonių, kurie dirbo. Gal nesureagavo, gal nematė", – svarstė pavaduotoja.

Anot I.Nachčiunovos, pasakyti, kaip dažnai gaunama pranešimų apie gaišenas, yra sudėtinga.

"Kartais – kartą per mėnesį, kartais – dažniau. Viskas priklauso nuo situacijos. Pastebėjau, kad dažniau po automobilių ratais pakliūva katės", – komentavo pavaduotoja.

Pasak jos, būna, kad gaišenas aptinka ir viešosios įstaigos "Būk mano draugas" darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vartotojas

vartotojas portretas
jei nezinot tai skambinat 112 gal pades. as viena karta skambinau i 112 tai sako pabandyk i kazkur kitur paskambint i gyvunu kazkokia tarnyba, jo jo sakau gerai paskambinsiu ir nxxxxx sakau tokia 112 tarnyba. mane jau nervina toks poziuris ce ne mano reikalas, as cia dirbu, arba restorano barmenes poziuris, as tik nesioju maista, ne as dariau ta maista :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių