Sulaikytas teisininkas, pasisavinęs pusę milijono eurų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teisėsauga tiria klaipėdiečio teisininko, kaip įtariama, apgaule įgijusio dideles pinigų sumas, nusikaltimus. Kaip trečiadienį pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, perdavus vieną bylą dėl apgaule įgyto turto į teismą, teisininkas ir toliau viliojo pinigus.

Uždarosios akcinės bendrovės „Klaipėdos teisininkų biuro“ teisininkas Sergejus Juzikas buvo sulaikytas, kai į uostamiesčio policijos komisariatą kreipėsi keturi nukentėję asmenys dėl iš jų apgaule išviliotų tūkstantinių sumų bei apgaule įgyto didelės – 22,5 tūkst. eurų vertės, svetimo turto – juvelyrinių dirbinių.

Įtariama, kad šiuos nusikaltimus vyras padarė tuo metu, kai jau buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl daugiau kaip pusės milijono neteisėtai įgytų eurų.

Trečiadienį bus sprendžiamas klausimas dėl S.Juziko suėmimo.

Lapkričio pabaigoje Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Dalia Mackevičienė drauge su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnais uostamiesčio teismui perdavė bylą dėl S.Juziko nusikalstamų veikų.

Bylos duomenimis, 2016 metų pradžioje į prokuratūrą kreipėsi du Klaipėdos miesto gyventojai, teigdami, kad iš jų buvo išviliotos tūkstantinės sumos. Tačiau ikiteisminio tyrimo eigoje nukentėjusiųjų atsirado ir daugiau.

Nustatyta, kad teisininkas iš kolegų ir pažįstamų pinigus skolindavosi sugalvojęs vis naujas istorijas. Kartą, kad pinigų neva reikią investicijoms į pelningą statybų verslą, kitą kartą, kad pinigai reikalingi jo sergančio tėvo gydymui ar žmonos firmos išpirkimui.

Nukentėję asmenys pateikė vekselius, patvirtinančius, jog pinigus teisines paslaugas teikusiam klaipėdiečiui skolino nuo 2014 iki 2016 metų pradžios. Per šį laikotarpį apgaulės būdu savo naudai S.Juzikas įgijo daugiau kaip 581 tūkstantį eurų. Ikiteisminio tyrimo metu iš viso buvo nustatytos 27 nusikalstamos veikos, iš kurių 14 – dėl įvykdytų sunkių nusikaltimų.

Paaiškėjus, kad šio ikiteisminio tyrimo metu S.Juzikas savo veiklos nė nemanė nutraukti, pradėtas antras ikiteisminis tyrimas. Teisėsauga įtaria, kad pinigai galėjo būti reikalingi papirkti teisėjus bei prokurorus dėl palankesnio sprendimo priėmimo, juvelyriniai dirbiniai – įspūdžiui sudaryti.

Uostamiesčio policija prašo kreiptis nukentėjusiuosius nuo šio asmens.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netikintis

Netikintis portretas
Juk nieko neapiplėšė ir nenužudė. Žmonės gera valia skolino pinigus už gerus procentus. Benderiai gyvuos visada, kol žmonėse vešės gobšumas. Juk gobšumas užmigdo sveiką protą. Kiek prekeivių lakštingala suokdami bruka mums visokį šūdą. O šitas žmogus - savo srities profas. Išeis iš kalėjimo, galės pardavinėti savo seminarus pardavėjams - sėkmė garantuota. Aišku gaila apgautų žmonių, bet juk jie už prarastus pinigus nusipirko PROTO.

anonimas Loxas

anonimas Loxas portretas
Anonimai . Koks tavo reikalas kas kur laiko pinigus . Ubagas esi tai patylek

bratvanatanas

bratvanatanas portretas
is veiduko matosi , kad teisininkas...."rimtas vyras" ir su randais...matyt teismuose stipriai "plushejo"...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių