Sulaikė prezidentės D. Grybauskaitės niekintoją

Socialiniame tinkle „Facebook“ prezidentę Dalią Grybauskaitę nusikaltėle išvadinęs, ją šmeižęs ir žeminęs klaipėdietis buvo žaibiškai sulaikytas teisėsaugininkų.

Ketvirtadienį gavęs informacijos, kad viename iš socialinių tinklų yra skelbiami šmeižikiški ir žeminantys vieną iš aukščiausių šalies vadovų įrašai, Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Nedelsiant nustačius asmenį, įtariamojo klaipėdiečio namuose atlikta krata, paimti tyrimui reikšmingi duomenys, asmuo sulaikytas ir apklaustas.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad šis asmuo jau yra patekęs į teisėsaugos akiratį, mat dar 2013 m. pareigūnams buvo įtarimų sukėlę jo nuolat rengiami raštai vienam saugomam šalyje asmeniui.

„Vos tik mus pasiekė informacija, kad viešojoje erdvėje skelbiama šmeižikiška informacija, į ją reagavome iš karto ir pradėjome ikiteisminį tyrimą. Asmuo sulaikytas. Artimiausiu metu bus kreipiamasi į teismą dėl psichiatrinės ekspertizės paskyrimo įtariamajam. Verta akcentuoti tai, kad kartą šiam asmeniui jau buvo atlikta tokia ekspertizė, tačiau tąkart ekspertai jį pripažino veiksniu“, - teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas.

Šaltinių teigimu, klaipėdietis savo teiginiuose prezidentę D.Grybauskaitę kaltinimo nusikaltimais žmogiškumui, minėjo sovietų represijas ir šalies vadovei klijavo KGB agentės etiketes.

„Buvo šmeižiama pati šalies vadovė, D. Grybauskaitė, šmeižto lavina teko ir kai kuriems Seimo nariams, jų pavardžių kol kas neįvardysiu. Man kaip prokurorui akivaizdžiai daug klausimų sukėlė jo psichinė būklė, todėl manau, kad artimiausiu metu kreipsiuosi į teismą dėl teismo medicinos ekspertizė skyrimo“, – penktadienį žurnalistams Klaipėdoje sakė prokuroras.

Vyras tokius pareiškimus buvo patalpinęs socialinio tinklo savo profilyje. Prie jo komentarų buvo įkeliama ir D.Grybauskaitės nuotrauka.

Šmeižikišką informaciją asmuo platino nuo vasario 9 dienos, tai truko apie porą savaičių. Įtariamasis yra Lietuvos pilietis, tačiau nelietuvis, jo tautybės prokuroras neatskleidė. Viešinama informacija buvo parašyta lietuviškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com portretas
Nežinau ką ir bedaryti? Skaitykite 2016-06-14 straipsnį "JE metinis pranešimas yra NUSIKALTIMAS PRIEŠ VALSTYBĘ" (http://www.ekspertai.eu/je-metinis-pranesimas-yra-nusikaltimas-pries-valstybe/). Skaitykite 2016-08-10 straipsnį "Viešas atsakymas LR Prezidento kanceliarijai dėl antikonstitucinių Seimo rinkimų" (http://www.ekspertai.eu/viesas-atsakymas-lr-prezidento-kanceliarijai-del-antikonstituciniu-seimo-rinkimu/). Skaitykite 2016-10-20 straipsnį "LR Prezidentūros raudonieji „futbolistai“ " (http://www.ekspertai.eu/lr-prezidenturos-raudoniejifutbolistai/). Su šiais straipsniais buvo supažindinti VISI Seimo nariai, Prezidentūra. Jokios bylos neiškelta, tai reiškia, kad straipsniai yra TIESA. Niekas net nebandė ginčyti. Kurproblemos? Nusikaltėliai valdo valstybę, tokia yra TIESA.

Den

Den portretas
pagaliau kažkas atsakys už savo žodžius, o tai jau pabodo skaityti ereliu kalbas kurie tik ir moka sedėdami prie kompo loti..

Patriotas

Patriotas portretas
Tautos isdavike ! Reikes atsakyti pries Lietuvos zmones!
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių