Sukčiui nepavyko apgauti telefonus parduodančių žmonių

  • Teksto dydis:

Kaip įtariama, sukčiautojui nepavyko iš kelių pardavėjų apgaule išvilioti internetu parduodamų telefonų – pardavėjai banke pasitikrino pavedimus ir įtarę apgaulę, telefonų nesiuntė.

Birželio 19 dieną Vilniuje gyvenantis 36 metų vyras Panevėžio apskrities policijai pranešė, kad prieš savaitę buvo bandoma jį apgauti.

Birželio 13-osios vakarą dėl jo skelbimo internetiniame tinklalapyje apie parduodamą mobilaus ryšio telefoną už 270 eurų, paskambino vyriškis. Jis pareiškė norintis pirkti šį telefoną.

Vyriškis įkalbinėjo pardavėją telefoną iškarto išsiųsti iš Vilniaus autobusų stoties į Panevėžio autobusų stoties siuntų skyrių, o pavedimą esą atliks jo žmona.

Pranešėjui nurodžius savo sąskaitą, jam iškarto buvo atsiųsta įvykdyto pavedimo kopija, tačiau ji sukėlė įtarimą.

Pirkėjui pasakius kad telefonas nebus išsiųstas, kol sąskaitoje nebus pinigų, pirkėjas pasakė, kad telefono nebereikia.

Birželio 19 dieną Panevėžio policija gavo dar vieną pranešimą apie bandymą apgaule išvilioti telefoną.

39 metų Klaipėdos rajono gyventoja pranešė, kad birželio 18 dieną apie 16.45 val. dėl jos skelbimo internetiniame tinklalapyje apie parduodamą mobilaus ryšio telefoną, paskambino vyriškis. Jis nurodė, kad pirktų 300 eurų vertės telefoną.

Vyriškis įkalbinėjo telefoną iškarto išsiųsti iš Klaipėdos autobusų stoties į Panevėžio autobusų stoties siuntų skyrių, o pavedimą esą atliks jo žmona.

Pranešėjai nurodžius savo sąskaitą, jai buvo atsiųsta pavedimo kopija iš banko.

Pranešėjai pavedimo kopija sukėlė įtarimų. Todėl ji susisiekė su banko atstovais ir išsiaiškino, kad pavedimas neatitinka banko pavedimo ruošinio. Pardavėja telefono neišsiuntė.

„Nusikaltimų pobūdis labai panašus – skambino vyras, telefonas mobilus ir prašė siųsti tuo pačiu būdu. Įtariama, kad gali būti tas pats asmuo. Abiejų žmonių apgauti nepavyko, nes jie suabejojo banko pavedimo kopijos tikrumu. Viena moteris net pasitikrino banke, paklausė banko atstovų. Vyras taip pat suabejojo. Šįkart žmonės buvo apdairūs, gal bus pamoka ir kitiems žmonėms. Protinga būtų pasitikrinti“,– BNS sakė Panevėžio apskrities policijos atstovė Karolina Miganovičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių