Sukčiai maskuojasi euro įvedimu

Klaipėdos apskrityje nuo telefoninių sukčių nukentėjo net trys moterys, dar viena garbaus amžiaus klaipėdietė neteko gyvenimo santaupų, įsileidusi į namus vagį, kuris įtikinėjo, kad keičia litus į eurus.

Klaipėdos apskrityje nuo telefoninių sukčių nukentėjo net trys moterys, dar viena garbaus amžiaus klaipėdietė neteko gyvenimo santaupų, įsileidusi į namus vagį, kuris įtikinėjo, kad keičia litus į eurus.

Palaikė statybininku

91 metų pensininkė Valerija tapo miklaus vagies auka. Naglio gatvėje esančiame privačiame name pensininkė atvėrė duris netikėtai ryte į langą pabeldusiam vyriškiui. Moteris galvojo, kad į namus pasibeldė antrajame aukšte anūkų kambarį remontavęs statybininkas.

"Aš tuo metu miegojau, o ir mano kambarys yra kone už trijų durų, net durų skambučio miegamajame negirdžiu. Duris atvėrė mama, kuri, nors ir yra garbaus amžiaus, vis dar guvi", – pasakojo pensininkės dukra Rima.

Į namus pasibeldęs apie 30 metų pailgo veido vyrukas pensininkei mėgino aiškinti, kad jis neva atėjo pakeisti jos santaupų į naująją valiutą – eurus.

Moteriškė, vaikų ne kartą mokyta, kad pensininkus dažnai kėsinasi apgauti sukčiai, iš karto pareiškė, jog jai tokiu klausimu reikia pasitarti su vaikais.

Paliko pėdsaką

"Tačiau vyras mamą pastūmė, užrakino duris ir ėmė stalčiuose ieškoti pinigų. Mūsų šeimoje niekas santaupų nerakina, visi juk viena šeima esame. Močiutė stalčiuje taip pat laikė iš pensijos sutaupytus 1 tūkst. litų", – pasakojo klaipėdietė.

Išvydęs šlamančiuosius, vagis taip skubėjo, kad pagriebęs pinigus puolė į lauką, ant lovos palikęs savo pirštines.

Vos nusikaltėlis spėjo pasišalinti, į namo duris pasibeldė kaimynė, kuri, kaip paaiškėjo, viską matė.

"Moteris nurodė, kad pastebėjo prieš įvykį su jaunu vyriškiu kalbančią vieną mūsų rajono gyventoją. Vaikinas buvo apsivilkęs pūstą, žydros spalvos striukę, mūvėjo pilkas kelnes, ant galvos buvo balta kepurė. Kaimynai iš mūsų gatvės net puolė jo ieškoti", – pasakojo gyventoja.

50-metė dukra Rima tikino, kad džiaugiasi, jog mama nenukentėjo nuo atėjūno.

"Gerai, kad nesužalojo. Išgyvensime, užteks tų pinigų, visi turime darbus. Kreipėmės į policiją tik todėl, kad kiti nenukentėtų, o gal pavyks jį sučiupti", – kalbėjo moteris.

Taikinys – pensininkės

Tai ne pirmas atvejis per kelias paras, kai į Klaipėdos policiją viena po kitos atžingsniuoja senyvo amžiaus moteriškės su pareiškimais, kad buvo apgautos.

81 metų pensininkė Taisija pareigūnų pagalbos paprašė dar šeštadienį. Klaipėdietė nurodė, kad telefonu paskambinęs nepažįstamas vyras ją apgavo ir išviliojo 7 tūkst. litų. Pinigus pensininkė atidavė į namus atėjusiam apie 30 metų vyrui.

Kita 76-erių klaipėdietė Marija pranešė, kad pirmadienį į jos namus atėjęs 30-metis vyras išsinešė 2,9 tūkst. litų. Juos moteris įdavė neprašytam svečiui po to, kai patikėjo sukčių sukurpta istorija apie nebūtą nusikaltimą.

Kretingoje sukčių pasakomis apie neva plaunamus pinigus privataus žmogaus sąskaitoje patikėjo 41 metų moteris. Kretingiškei vos padiktavus sukčiams prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus, jos turėti 2,4 tūkst. litų netrukus buvo pervesti į kitos moters sąskaitą.

"Žinome, kad pinigai iš karto buvo išgryninti Akmenėje esančiame bankomate. Nemanau, kad nepavyks mums išaiškinti šio nusikaltimo. Tik stebina kitas dalykas – tiek rašyta spaudoje ir tiek klabėta apie sukčius, o žmonės vis tiek jais patiki", – pastebėjo Kretingos policijos komisariato viršininkas Arūnas Merkelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Internetinė bankininkystė

Internetinė bankininkystė portretas
Tegyvuoja internetinė bankininkystė? Tingite subines pakelti nuo kėdės ir nueiti iki banko, kurių pilna ant kiekvieno kampo? Na tada mokėkite internetu. Ir savo kodus patikėkite ne tik sukčiams telefonu, bet ir internetiniams hakeriams. Geros dienos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių