Sukčiai iš garbaus amžiaus klaipėdietės išviliojo tūkstantį eurų

Garbaus amžiaus klaipėdietė užkibo ant seno telefoninių sukčių triuko. Moteris neteko tūkstančio eurų. Tokią sumą ji sumokėjo už neva sesers sužalotos mergaitės gydymą.

79 metų klaipėdietė, gyvenanti S.Daukanto gatvėje, ketvirtadienį, apie 21 val., sulaukė moters skambučio. Pastaroji prisistatė pensininkės sesers vardu.

Skambinusioji pasakojo, kad neva nelaimingo atsitikimo metu sužalojo nepilnametę ir dabar už mergaitės gydymą reikia sumokėti tūkstantį eurų.

Beveik tuo pačiu metu į pensininkės namus atėjo vyras. Klaipėdietė jam atidavė nurodytą sumą.

Moteris apibūdino jos namuose viešėjusį vyrą. Jis apie 35–40 metų amžiaus, apie 175–180 centimetrų ūgio, vidutinio kūno sudėjimo. Vyro plaukai trumpi, šviesūs. Jis kalbėjo lietuviškai.

Policija, įvairūs specialistai ne kartą yra skelbę, kaip nepakliūti į telefoninių sukčių pinkles. Pabrėžiama, kad niekada nereikia pulti vykdyti skambintojų prašymų, nurodymų, reikalavimų.

Jokiu būdu negalima pateikti elektroninės bankininkystės duomenų, duoti pinigų nepažįstamam asmeniui, juos pervesti į skambintojo nurodytas banko sąskaitas ar pirkti išankstinio apmokėjimo kortelių ir padiktuoti jų kodus.

Sulaukus pranešimo apie nelaimę, į kurią neva pakliuvo giminaitis ar artimasis, rekomenduojama susisiekti su juo ir įsitikinti, ar tikrai reikalinga pagalba.

Apie įtartiną skambutį patariama papasakoti kaimynui, draugui, kitam patikimam žmogui, kuris padės įvertinti situaciją. Taip pat visada reikėtų informuoti policiją.

Artimieji turėtų įspėti vyresnio amžiaus žmones apie galimus sukčių skambučius. Paprastai būtent garbaus amžiaus žmonės ir tampa telefoninių sukčių aukomis.

Pabrėžiama, kad nei policijos pareigūnai, nei banko darbuotojai niekada neprašo atskleisti banko kortelės, elektroninės bankininkystės kodų. Taip pat neateina į namus suskaičiuoti grynų pinigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeigu

Jeigu portretas
Jeigu nebūtų kvailių ,nebūtų ir turtuolių.

Danute

Danute portretas
Na kiek dar galima? Jau normaliu protu nesuvokiamas zmoniu naivumas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių