Suduotas dar vienas smūgis narkotikais prekiavusiai grupuotei

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kriminalinės policijos ir prokuratūros pareigūnai baigė tyrimą dėl didelio kiekio heroino ir kokaino platinimo. Šiais nusikaltimais įtariami su organizuotu nusikalstamumu susiję asmenys. Be to, nustatyta, kad kaltinamieji rengėsi parduoti narkotikus Vokietijoje, skelbia Klaipėdos apskrities policija.

Organizuotai grupei vadovavo tris kartus teistas ir anksčiau nusikalstamai grupuotei priklausęs klaipėdietis. Jis planavo nusikaltimus ir koordinavo kitų organizuotos grupės narių veiklą iš pataisos namų, kur atlieka 8 metų laisvės atėmimo bausmę už narkotikų platinimą.

Įtariama, kad laisvėje kvaišalus platino anksčiau taip pat ne kartą teisti du vyro bendrininkai. Kaip kurjerę ketinta panaudoti Pakruojo rajone gimusią ir Vokietijoje gyvenusią moterį. Narkotikus kaltinamieji jai perdavė tuomet, kai moteris atvyko į Lietuvą aplankyti pataisos namuose kalintį vyrą.

 

 

Organizuotos grupės nariai sulaikyti 2016 metų rugpjūčio mėnesį. Sulaikymo metu moteris pasipriešino teisėsaugininkams ir pabandė praryti narkotikus. Pareigūnams pavyko išplėšti iš sulaikytosios dantų vieną maišelį su kokainu. Ji buvo nugabenta į medicinos įstaigą. Medikamentais pagreitinus jos skrandžio išsituštinimą, buvo paimtas dar vienas maišelis su heroinu.

Narkotikus iš Klaipėdos į Kauną atgabenęs ir kurjerei juos perdavęs klaipėdietis sulaikytas netoli įvykio vietos. Kitas organizuotos grupės narys sulaikytas Klaipėdoje, jo bute aptikti, įtariama, dideli heroino kiekiai.

Kaltinamieji suimti, o grupuotės lyderis atlieka dar 2012 metais jam paskirtą laisvės atėmimo bausmę. Narkotikų kurjerė bus teisiama ne tik už neteisėtą disponavimą narkotikais, bet ir už pasipriešinimą policijos pareigūnams.

Ikiteisminis tyrimas vieno įtariamojo atžvilgiu nutrauktas, nes po kardomosios priemonės – suėmimo paskyrimo jis nusižudė.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių