Suaugusiųjų siaubas – paaugliai

Jau reikia bijoti vaikų, kurie suaugusius žmones skriaudžia net dienos metu. Tokia mintis peršasi žinant, kad uostamiesčio gatvėse plėšikauja paaugliai.

Jau reikia bijoti vaikų, kurie suaugusius žmones skriaudžia net dienos metu. Tokia mintis peršasi žinant, kad uostamiesčio gatvėse plėšikauja paaugliai.

Sekė nuo parduotuvės

Uostamiesčio policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnai buvo priversti vaikytis 15-mečius, kurie pričiupti ašarojo lyg pradinukai ir žadėjo niekada daugiau nenusikalsti.

Tačiau gyvenimas parodė, kad šių nepilnamečių vykdomi nusikaltimai tik sunkėja, pastaruoju metu jie jau griebėsi peilio.

Praėjusią savaitę pareigūnai grąžino į socializacijos centrą klaipėdietį paauglį, kuris jau dukart buvo pabėgęs iš šios auklėjimo įstaigos. Kaskart pasprukęs vaikas įsipainiodavo vis į naują nemalonią istoriją.

Vasario mėnesį šis nepilnametis su bendraamžiu Vingio gatvėje esančioje parduotuvėje pastebėjo apgirtusį senolį ir pamatė, kad jo piniginėje esama pinigų.

Paaugliai aukai iš paskos ėjo iki pat senolio namų, paskui įsiveržė į vidų ir išnešė viską, ką rado vertingo: televizorių, mobiliojo ryšio telefoną, šiek tiek pinigų.

Įrėmė į pilvą peilį

Nusikaltimas buvo išaiškintas, o vienas bendrininkų, anksčiau įvykdęs ne vieną vagystę, iškeliavo į vaikų socializacijos centrą.

Gegužės pradžioje šis vaikinas pabėgo iš valdiškų namų ir jau netrukus su draugu ėmėsi naujų žygių.

Gegužės 11-osios vakare Paryžiaus Komunos gatvės viename namų neblaivus vyras įžengė į liftą, o jam iš paskos – du paaugliai.

Vienas jų įrėmė žmogui į pilvą peilį ir atėmė iš jo 2 tūkst. litų.

Nukentėjusysis bandė sugėdinti vaikus: "Vyrai, ar suprantate, ką jūs darote?!"

Tačiau paaugliai nepersigalvojo. Nežinia, ar jaunieji nusikaltėliai žinojo, kad vyras ruošėsi remontui ir buvo pasiėmęs iš banko sąskaitos grynųjų, ar pasirinko auką atsitiktinai.

Vienas jų gyveno aukos kaimynystėje.

Patikėjo paauglio ašaromis

15-mečiai tą pačią dieną suskubo leisti pagrobtus pinigus, vienas nusipirko išmanųjį telefoną, kitas įsigijo drabužių, abu pramogavo.

Liepos viduryje pareigūnai išsiaiškino kaltininkus ir vieną jų sulaikė. Vaikinas nuoširdžiai papasakojo visas nusikaltimo aplinkybes, todėl jam iki teismo buvo leista gyventi namuose.

Antrasis, kuris jau anksčiau buvo patekęs į socializacijos centrą, sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Nors iš valdiškų namų jis jau buvo pabėgęs dukart, Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja patikėjo šio paauglio ašaromis ir neskyrė jam suėmimo.

Tai vėl atrišo nusikalsti linkusiam nepilnamečiui rankas, jis neateidavo į policijos apklausas, visais būdais vengė susitikimo su pareigūnais.

Pas močiutę gyvenantis paauglys pirmadienį nenorėjo atidaryti durų, tad policininkams teko sugudrauti. Net sučiuptas jis bandė išsiveržti iš tvirtų pareigūnų rankų ir bėgti, bet buvo pagautas ir trečią kartą išsiųstas į valdiškus namus.

Šiuos nusikaltimus tyrę pareigūnai pažymi, kad jaunieji nusikaltėliai tebėra tikri vaikai: emocingi, jautrūs, nusikalsta norėdami pasipelnyti paprasčiausiu būdu, tačiau kartu darosi vis pavojingesni, nes dėl menkos sumos gali įvykdyti nepataisomų pasekmių turintį nusikaltimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar jie

Ar jie portretas
turbut jie augo pilni komunistiniu dvasiu...

klp.

klp. portretas
Kokie cia vaikai? Abortu liekanas?

kgb

kgb portretas
šaudyti kol ko nors neužmušė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių