Šilutės vadovai STT taikiklyje – dėl „Lidl“?

Antradienis Šilutės vadovams prasidėjo nemaloniais netikėtumais, – Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė Šilutės rajono merą Vytautą Laurinaitį, jo pavaduotoją Algį Bekerį, administracijos direktorių Sigitą Šeputį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba.

"Taip, meras sulaikytas atliekant ikiteisminį tyrimą. Be jo sulaikyti dar keturi asmenys: mero pavaduotojas, administracijos direktorius, Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjas, vienos įmonės atstovas", – pranešė STT.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, meras V.Laurinaitis, A.Bekeris, S.Šeputis, administracijos Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjas Remigijus Rimkus ir savivaldybės įmonės direktorius, kurio pavardė neatskleidžiama, piktnaudžiaudami tarnyba, davė neteisėtus nurodymus savivaldybės administracijos darbuotojams, savivaldybės kontroliuojamų įmonių vadovams, kitiems asmenims ir dėl tokių jų veiksmų galbūt buvo padaryta didelė žala savivaldybei.

Visi minėti asmenys buvo sulaikyti, jų darbo ir gyvenamosiose vietose atliktos kratos.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Apie šių įvykių priešistorę dienraštis "Klaipėda" rašė dar prieš metus.

Tada paviešinta, kad Šilutėje vietoje senojo autobusų parko, kur ilgus metus stovėdavo ir tepalus į gruntą varvindavo autobusai, susiruošta statyti naują stotį ir prekybos centrą.

Pernai rudenį pradėjus ruošti teritoriją prekybos centro "Lidl" statyboms, rangovams teko imtis sovietmečiu čia stovėjusios degalinės demontavimo ir grunto iškasimo darbų.

Vos tik statybininkų technika pajudino čia esančią žemę, vietinių gyventojų dėmesį patraukė po liūčių vandens paviršiuje pasirodę tepalų ar degalų dėmės.

Dalį grunto pradėta gabenti į miesto pakraštyje esančią Pievų gatvę.

Prieš metus dienraščio kalbintas rajono meras ir S.Šeputis tikino, jog gyventojų nuogąstavimai, kad užterštas vanduo galėjo patekti į bendras lietaus nuotekų sistemas, nėra pagrįsti.

Lietuvos geologijos tarnybos Taršos poveikio vertinimo poskyrio vedėja Virgilija Gregorauskienė tada teigė, kad teritorija patenka į Šilutės vandenvietės apsaugos zoną, kuri yra jautri taršai vieta.

Vedėja dar prieš metus tikino, kad elgiamasi neteisėtai, reikiami tyrimai nebuvę atlikti, o patikrinimo metu aptikta milžiniška tarša.

Dienraščio "Klaipėda" korespondentų pernai kalbintas teritorijos vystytojos įmonės "Projesta Group" vadovas Darius Baliukevičius kaltę vertė tyrimus vykdžiusiai bendrovei.

Tyrimas dar tik prasidėjo, dar bus skaičiuojama, kokia žala padaryta gamtai, galbūt paaiškės, kam naudinga buvo netinkamai utilizuoti naftos produktais užterštą gruntą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
STT sekmes jums isaiskinkit tuos niekselius ir be jokio gailescio sodinkit

Santa

Santa portretas
Jei STT gerai dirbtu savo darbą,tai beveik visi kas susiję su valdžia sėdėtų už grotų.Musu tauta tuoj išnyks nes emigracija didžiulę per tokius parazitus.

Re

Re portretas
Kas čia dabar per nęsąmonės?! Jokios žalos gamtai nėra padaryta, tik čia nereikia nusišnekėti. Ko čia kišasi Klaipėda ne į savo daržą, su tom problemom susitvarkėm patys, viskas oficialiai yra sutvarkyta, gruntas utilizuotas, išvežtas, čia Šilutėje kai nusistovėjo stabili valdžia, yra pritraukti ES pinigai investicijoms, vykdoma daug suplanuotų darbų ir projektų, kur daug metų nebuvo daryta.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių