STT sulaikė dar vieną Kretingos žemėtvarkininką

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė dar vieną Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Kretingos skyriaus darbuotoją dėl įtarimų prisidėjus prie valstybei priklausiusių žemės ir miško sklypų užvaldymo sukčiaujant.

Korupciniais nusikaltimais įtariamas vyriausiasis specialistas K.B.

STT duomenimis, jis galėjo padėti A.V. apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą – Kretingos rajone valstybei priklausantį 75 ha žemės sklypą ir valstybei priklausantį 76 ha miško sklypą. Vėliau šie sklypai išskaidyti į 37 atskirus sklypus ir suprojektuoti įvairiose Lietuvos savivaldybėse. Šių sklypų vertė daugiau kaip 250 tūkst. eurų.

Sukčiavimu įtariamą A.V. STT pareigūnai sulaikė antradienį. Ketvirtadienį Šilutės rajono apylinkės teismas jam skyrė suėmimą vienam mėnesiui.

Trečiadienį STT pranešė, kad minėtam asmeniui neteisėtai užvaldyti valstybės žemę ir mišką galėjo padėti ir Nacionalinės žemės tarnybos Kretingos skyriaus vyresnioji specialistė J.A. Ji esą neteisėtai A.V. atskleidė informaciją apie buvusius savininkus, kuriems iki nacionalizacijos priklausė šie žemės, miško sklypai ir į kuriuos jie patys ar jų artimieji neatkūrė nuosavybės teisių.

Pasinaudojęs šia informacija ir suklastotais dokumentais, A.V. suorganizavo, kad šie dokumentai būtų pateikti Kretingos apylinkės teismui, o šis jų pagrindu neteisingai nustatytų juridinį faktą dėl žemės sklypų paveldėjimo.

Remdamasis šio teismo sprendimu, A.V. per kitus asmenis apgaule įgijo teises į minėtus didelės vertės žemės sklypus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių