STT: laivybos inspektorius kaltas dėl 19 nusikalstamų veikų

  • Teksto dydis:

Šilutės rajono apylinkės teismas baigė nagrinėti didelės apimties baudžiamąją bylą, kurioje ikiteisminį tyrimą dėl sisteminės korupcijos viename iš Lietuvos saugios laivybos administracijos (LSLA) padalinių atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Šioje baudžiamojoje byloje E. M., dirbęs LSLA Pramoginės laivybos skyriaus vyresniuoju inspektoriumi, nuteistas už kyšininkavimą, prekybą poveikiu, dokumento suklastojimą ir jo panaudojimą, t. y. dėl devyniolikos nusikalstamos veikos epizodų, kuriuos padarė per pusę metų.

E. M. savo naudai reikalavo duoti ir priėmė kyšius už teisėtą ir neteisėtą veikimą vykdydamas įgaliojimus: už neteisėtą vandens transporto priemonių įregistravimą Lietuvos vidaus vandenų laivų registre, vidaus vandenų transporto priemonių techninių apžiūrų aktų išdavimą, nepatikrinant jų techninės būklės ir pan. Taip pat E. M. nuteistas už tai, kad pasinaudodamas savo tarnyba ir pažintimis, priėmė kyšį, pažadėjęs paveikti atitinkamą instituciją, jos valstybės tarnautojus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus, be to, veikdamas bendrai su kitu asmeniu pagamino netikrą dokumentą, jį panaudojo ir laikė.

Atsižvelgdamas į tai, jog baudžiamojoje byloje surinkta pakankamai įrodymų, leidžiančių tiksliai nustatyti visas į įrodinėjimo dalyką įeinančias aplinkybes ir padaryti neabejotiną išvadą, kad kaltinamasis E. M. padarė jam inkriminuotas nusikalstamas veikas, Šilutės apylinkės teismas bylą, pagal ikiteisminį tyrimą kuravusio Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus prokuroro pareiškimą, užbaigė teismo baudžiamuoju įsakymu ir skyrė per 15 000 eurų baudą, taip pat nusprendė iš E. M. konfiskuoti gautus kyšius, t. y. beveik 2,8 tūkst. eurų.

Šioje baudžiamojoje byloje keletą asmenų teismas nuo bausmės atleido pagal laidavimą, o dėl kai kurių įtariamųjų tęsiamas ikiteisminis tyrimas.

E. M. turi teisę per 14 dienų paduoti Šilutės apylinkės teismui prašymą, kad būtų surengtas apeliacinis bylos nagrinėjimas.

Šilutės apylinkės teismas dėl šio valstybės tarnautojo papirkimo kitose išnagrinėtose baudžiamosiose bylose pripažino kaltais ir skyrė bausmes: V. J. – 70 MGL (daugiau kaip 2,6 tūkst. eurų) baudą, G. J. – 40 MGL (daugiau kaip 1,5 tūkst. eurų) baudą. Taip pat nuteistas su šia byla susijęs J. L., kuriam už dokumentų klastojimą teismas skyrė beveik 8 000 eurų baudą. Kadangi minėtos baudžiamosios bylos buvo užbaigtos teismo baudžiamuoju įsakymu, o asmenys savo kaltę pripažino, jiems skirtos baudos sumažintos vienu trečdaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Ten prie kiekvienos baudos reikėtų pridėti po du nulius , tai būtų teisingas jų veiklos įvertinimas.

BK

BK portretas
Eug.Macijauskas ir Co pagaliau nubausti? Terlių šutvei-galas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių