Strasbūras atmetė tris vaikus pražudžiusio S. Pauliko skundą

  • Teksto dydis:

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) antradienį atmetė tris vaikus avarijoje pražudžiusio buvusio policininko Sauliaus Pauliko skundą, esą politikų ir žiniasklaidos komentarai užkirto kelią teisingam jo bylos nagrinėjimui.

„Bylos medžiagoje nėra įrodymų, leidžiančių manyti, kad teisėjams, vertinusiems pareiškėjo argumentus ir nagrinėjusiems jam iškeltus kaltinimus, buvo padariusi įtaką kokia nors žiniasklaidos publikacija“, – rašoma teismo sprendime.

2007 metais policininku dirbęs S. Paulikas Skuodo rajone vairuodamas neblaivus automobiliu rėžėsi į šalikele iš mokyklos einančius vaikus ir pabėgo iš įvykio vietos. Trys dešimtmečiai berniukai žuvo. Po šio įvykio iš pareigų pasitraukė vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius.

Atlikęs tris ketvirtadalius jam skirtos devynerių metų laisvės atėmimo bausmės, S. Paulikas į laisvę buvo paleistas lygtinai.

Strasbūro teismo septynių teisėjų kolegija byloje analizavo prezidentės Dalios Grybauskaitės, tuometinio ministro ir policijos vadovo komentarus, žiniasklaidos pranešimus, kuriuose S. Paulikas buvo vadinamas vaikų žudiku.

Teisėjų vertinimu, politikų pareiškimų nėra pagrindo interpretuoti kaip spaudimo teismui ar nekaltumo prezumpcijos pažeidimo, o žiniasklaidos susidomėjimas buvo suprantamas, atsižvelgiant į avarijos pasekmes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisejas

teisejas portretas
mentus sodina su mentais,jie turi savo lageriuka,taip,kad vendeta reiktu daryti isejus jam is lageriuko,priristi uz koju prie masinos ir pasivazineti,butu kazkas panasaus,po to pragare lai skundus raso liuciperiui jomajo.

Jo

Jo portretas
Kaip jo niekas neuzlenke to padlos

tegu

tegu portretas
tas k urva tik džiaugiasi kad tokio brudo nieks nepribaigė
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių