Skolą iš partnerio verslininkas bandė išsireikalauti grasinimais

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai sulaikė asmenis, kurie, panaudodami psichologinę prievartą bei grasindami panaudoti fizinį smurtą prieš nukentėjusįjį ir jo šeimos narius, reikalavo grąžinti 123,5 tūkst. eurų skolą.

Uostamiesčio teisėsaugininkai ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo pradėjo pagal vieno klaipėdiečio skundą. Jis pranešė, kad buvęs verslo partneris reikalauja grąžinti skolą. Asmuo nesiginčijo esąs skolingas, tačiau pareiškė, jog bijo dėl savo ir šeimos narių sveikatos, nes jam yra grasinama fiziniu susidorojimu, sunaikinti turtą.

Policininkai nustatė, kad skolą reikalavo grąžinti 1978 metais gimęs verslininkas. Pagalbon jis pasitelkė su organizuotu nusikalstamumu siejamus asmenis. Įtariamieji nesikreipė į teismą, o ėmėsi aktyvių veiksmų perimti skolininko turtą.

Kaip skelbia Klaipėdos apskrities policija, tyrėjai užfiksavo ne mažiau nei keturis jų susitikimus su nukentėjusiuoju, kurių metu grasinant buvo reikalaujama grąžinti skolą. Sulaikius įtariamuosius, kratos metu buvo rasti dokumentai, patvirtinantys pareiškėjo finansinius įsipareigojimus kreditoriui.

Be to, verslininko name teisėsaugininkai aptiko kanapių, o jo 1979 metais gimusio anksčiau teisto bendrininko garaže – revolverį bei 184 šovinius.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat planuojama apklausti 1950 metais gimusį klaipėdietį. Jis figūravo ir kituose tyrimuose dėl savavaldžiavimo, neteisėto disponavimo narkotikais ir nešaunamuoju ginklu, turto prievartavimo bei atvirosios vagystės.

Po laikino sulaikymo įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už savavaldžiavimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų. Savavaldžiavimas pasireiškia savavališku, nesilaikant įstatymų nustatytos tvarkos tikros arba tariamos teisės vykdymu.

Už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis dideliais kiekiais baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Nera ka komentuoti,Lietuva teroro ,budeliu salis,kuri vykdo genocida pries savo piliecius 26 metai,tam suorganizuota ir ivesta tokia tvarka ir priimti istatymai.Kad butu visi sunaikinti, kurie nepaklusta sistemai arba yra nepatenkinti esama tvarka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių