Skersgatvyje – smūgiai prokurorui

Viešnagė svečiuose Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros Palangos prokurorui Raimundui Galdikui baigėsi nokdaunu ir lūžusiu pirštu. Iki namų likus vos dviem metrams, vyras su žmona buvo užpulti įkaušusio vyriškio.

Smogė į kaklą

Incidentas nutiko vėlyvą šeštadienio vakarą.

Žinomas skuodiškis, valstybės kaltinimus palaikęs ne vienoje baudžiamojoje byloje, o plačiau žinomas, kaip prokuroras, vedęs buvusio policijos pareigūno Sauliaus Pauliko baudžiamąją bylą, buvo užpultas J.Basanavičiaus gatvėje.

"Tikrai ne dėl to, kad esu prokuroras. Buvo taip tamsu, jog niekas negalėjo įžiūrėti, kas gatve eina. Skuode gatvės neapšviestos, net už metro nieko nematyti. Eini žmogus namo ir gauni į "dūdą", – ironijos neprarado R.Galdikas.

Nors pats teisininkas nestokojo humoro jausmo ir net lengvai juokavo šia tema, tačiau įvykio būta rimto.

Prie pat savo namų kiemo vyras visiškoje tamsoje pajuto smūgį.

Užpuoliko kumštis smigo skuodiškiui į kaklą, gal dėl to R.Galdikas iš karto prarado sąmonę.

Tuomet įkaušęs chuliganas puolė spardyti prokurorui galvą.

Visa tai matė ir nežmonišką siaubą patyrė užpultojo žmona.

Ji puolė ginti sutuoktinio, tačiau užpuolikas moterį bloškė į šoną.

"Žmona taip pat nukentėjo, tiesa, nesmarkiai. Užpuolikas po įvykio susirado žmonos socialinio tinklo paskyrą ir mėgino žinute atsiprašyti", – prisiminė R.Galdikas.

Kaimynas puolė ginti

Incidentas nutiko 2 val. 20 min. Pats prokuroras tikina, kad jokio konflikto su nepažįstamuoju nebuvo, tiesiog iš tamsos išniro žmogysta ir puolė namo einančią porą.

Tikėtina, kad triukšmą gatvėje išgirdo kaimyninio namo gyventojas. Šis pilietiškas 22 metų skuodiškis mėgino sulaikyti užpuoliką, tačiau tas taip pat smogė jaunuoliui į veidą ir pabėgo.

Vis dėlto mušeiką pavyko sulaikyti, policijos pareigūnai uždarė jį į areštinę.

"Policijai jis žinomas. Man regis, jis neadekvatus buvo. Ne tik mus užpuolė, sumušė dar ir kaimyną. O pasodintas į policijos automobilį vis tiek nerimo ir šaukė, kad ir kiti gaus į kailį", – pasakojo R.Galdikas.

Lūžo pirštas

Sulaikytasis liejo įniršį ne tik kumščiais bet ir žodžiais.

"Liejosi riebūs keiksmai. Aš per užpuolimą pargriuvau, o tuo metu susilaužiau rodomąjį kairės rankos pirštą", – prisipažino R.Galdikas.

Paaiškėjo, kad 23 metų mušeika buvo gerokai įkaušęs, jam nustatytas 1,81 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pirmadienio rytą prokuroras jau buvo darbe, nedarbingumo lapelio neprašė ir tikino, kad lūžęs pirštas netrukdys jam dirbti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prilupo pasiutusi valdzios SARGINI SUNI.

Temidė

Temidė portretas
Mažiau gerti reikia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių