Šiurpi nelaimė Dituvoje: vyras padegė namą ir pasitraukė iš gyvenimo

"Tai – didžiulė nelaimė. O kalta mūsų sveikatos apsaugos sistema, kuri reikalauja psichikos ligonio sutikimo jį gydyti. Žmogus buvo akivaizdiai pasiligojęs", – taip antradienį kalbėjo Dituvos soduose sudegusio namo savininko kaimynai, gailėdami gaisravietėje negyvo rasto vyro.

Apie gaisrą sodininkų bendrijos Minijos gatvėje ugniagesiams pranešta 10.22 val. Pranešta, kad dega namas.

Kai atskubėjo pirmosios ugniagesių pajėgos, antrasis mūrinio namo aukštas degė atvira liepsna.

Artimiausia kaimynė matė, kaip ryte atvažiavo kaimynas, nuėjo į savo sklypą, o netrukus vėl išvažiavo. Apie 10 val. jis grįžo, įvairavo automobilį į pastogę ir nuėjo į pagalbinį pastatą, kuriame buvo įsirengęs pirtelę.

„Buvo 10.21 val., kai išėjau į kiemą ir pamačiau liepsnos apimtą antrąjį namo aukštą. Pirma man į galvą toptelėjusi mintis – čia kažkas ne taip. Juk kaimynai į namą kojos nekeldavo. Kai atvažiuodavo, laiką leisdavo pagalbiniame pastate, kur Viktoras turėjo dirbtuvę, ten pat buvo virtuvė. Ten vyko visas jų gyvenimas. Iškviečiau ugniagesius. Nors naktį lijo, liepsna buvo labai didelė, sproginėjo stiklai, dujų balionai, skubėjau patraukti savo mašiną. Apie nelaimę pranešiau žmonai“, – kalbėjo kaimynė.

Moteris bandė surinkti kaimyno mobilaus ryšio telefono numerį, bet jis buvo ne ryšio zonoje. Moteris iškart pagalvojo, ar nebus žmogui atsitikę kas blogo.

Gaisras kilo gyvenamojo namo antrajame aukšte. Gausios ugniagesių pajėgos skubėjo užlieti liepsnojantį namą vandeniu, tačiau dar iki jiems atvykstant ugnis persimetė ant medinių pagalbinių pastatų.

Nuo liepsnojančio namo kilo tiršti, juodi dūmai, per juos viduje buvo sunku ką nors pamatyti. Kadangi kaimynė teigė mačiusi į sodo sklypą sugrįžusį šeimininką, ugniagesiai gaisravietėje ieškojo žmogaus. Naudotasi termovizoriumi, įrenginiu, gebančiu nustatyti gyvą organizmą, skleidžiantį infraraudonuosius spindulius.

Kai ugniagesiai ėmėsi gesinti pagalbinius pastatus, pastebėjo, kad jie buvo užrakinti ne vienu užraktu, ant durų kabėjo ir spyna. Nupjovę užraktus ugniagesiai aptiko ir nebegyvą šeimininką. Buvo akivaizdu, kad jis pats nutraukė savo gyvybę.

Liepsną pavyko sudoroti maždaug po pusantros valandos. Dar kelias valandas ugniagesiai liejo vandenį ant medžio nuodėgulių, kad užsilikusi žiežirba neįpliekstų naujo gaisro.

Gaisrinės dar nebuvo išvažiavusios iš gaisravietės, kai čia atvyko policininkai. Buvo akivaizdu, kad pradėtas rimtas tyrimas – dirbo keli tyrėjai bei kriminalistinių tyrimų ekspertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REGINA

REGINA  portretas
Užuojauta šeimai...

Ghh

Ghh portretas
O jums neatrodo suplanuota zmogzudyste-netiketas gaisras antram aukste,o zmogus rastas uzrakintas kita pastate-gal per raktu skylute save uzsirakino

KUR?

KUR? portretas
Dercekliuose, ne Dituvoje. Vadinkim kaimus tikrais vardais...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių