Šilutėje – sulaikyti balsų papirkinėtojai

Šilutės rajone išankstinis balsavimas prasidėjo skandalais. Policijos pareigūnai per vieną dieną išsiaiškino net du rinkimų tvarkos pažeidimus.

Šilutės rajone išankstinis balsavimas prasidėjo skandalais. Policijos pareigūnai per vieną dieną išsiaiškino net du rinkimų tvarkos pažeidimus.

Pareigūnams dar ryte kilo įtarimas, kad centrinėje miesto aikštėje sustojęs autobusas galėjo atgabenti visą masę rinkėjų prie išankstinio balsavimo vietos.

„Patys policijos pareigūnai užkardė galimą nusikaltimą. Mūsų komisijos nariai net nespėjo nieko blogo įtarti. Viskas nutiko apie 9 val. 30 min. Paaiškėjo, kad buvo organizuotas kolektyvinis atvežimas į rinkiminę apylinkę. O tai įstatymas draudžia“, – aiškino Šilutės rajono rinkimų komisijos pirmininkas Arvydas Gorodeckas.

Pareigūnai suskaičiavo, kad autobusas atvežė net 12 balsuotojų.

Komisijos pirmininkas patvirtino, kad komisija yra informuota, jog atvežtiems balsuotojams buvo pasakyta balsuoti už vieną iš buvusių Šilutės rajono merų.

Pirmuoju atveju balsų papirkimas nebuvo užfiksuotas, tačiau 15 val. pareigūnai sučiupo 43 metų vyrą. Jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Policijos pareigūnai sučiupo vyrą įtardami, kad šis už 5 eurų atlygį ragino balsuoti už vieną iš kandidatų.

Į rinkiminę apylinkę buvo atvežtos trys moterys – 55 metų, 22 ir 23 metų. Atgabenti ir du vyrai – 63 ir 35 metų.

Šilutės rajono policijos komisariato viršininkas Sigitas Mikutavičius pareiškė neatskleidęs už kokį kandidatą buvo raginama balsuoti už atlygį.

„Aš Šilutės rajone esu teisėtumo garantas. Niekam neatskleisiu kandidato ir partijos pavadinimo. O jei ikiteisminis bus nutrauktas? O juk vyksta rinkimai“, – apie baimę pakenkti kažkuriam iš kandidatų kalbėjo S.Mikutavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių