Policija ieško iš avarijos pabėgusio vairuotojo

Uostamiesčio policija toliau ieško iš avarijos, įvykusios sekmadienio vakarą Šiaurės prospekto ir Kretingos gatvių sankryžoje, pasišalinusio „Mercedes-Benz“ vairuotojo. Pareigūnams praverstų bet kokia informacija apie šį asmenį, jo buvimo vietą.

Suniokotos abi mašinos

Didelė avarija Šiaurės prospekto ir Kretingos gatvių sankryžoje įvyko sekmadienį 19.33 val. Susidūrė S klasės automobilis „Mercedes-Benz“ ir mašina „Ford Focus“.

Eismo įvykio metu stipriai apgadintos abi transporto priemonės.

Visiškai suknežintas mašinos „Ford Focus“ priekis. Stipriai suniokotas ir automobilio „Mercedes-Benz“ vairuotojo pusės šonas, suskilo stiklas, nuo smūgio iššovė oro pagalvė.

Gatvėje pažiro automobilių detalės. Mėtėsi ir ratlankis. Kai kurie įvykio vietoje buvę klaipėdiečiai stebėjosi, kokiu greičiu reikėjo važiuoti, kad šis nukristų.

Dėl eismo įvykio sekmadienio vakarą kurį laiką buvo uždarytas eismas viena Šiaurės prospekto puse. Nuo važiuojamosios dalies pažirusias detales šalino ugniagesiai.

Atsipirko nesunkiais sužalojimais

Į įvykio vietą buvo iškviesti ir greitosios pagalbos medikai. Į ligoninę buvo išvežti automobilio „Ford Focus“ 21-erių metų vairuotoja ir tokio pat amžiaus keleivis, gyvenantys Klaipėdoje.

Įvertinus smūgį, kaip buvo suknežintos transporto priemonės, ši nelaimė baigėsi labai laimingai. Tiek vairuotoja, tiek keleivis patyrė šoką, atsipirko nežymiais sužalojimais. Po medikų apžiūros jie išleisti gydytis ambulatoriškai.

Visa laimė, kad smūgis kliuvo automobilio „Ford Focus“ priekinei daliai, kur yra variklis. Tai apsaugojo mašinoje buvusius žmones. Jei būtų taranuotas šonas, pasekmės galėjo būti kur kas liūdnesnės ar net tragiškos.

S klasės automobilį „Mercedes-Benz“ vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino. Policijos pareigūnai vyro ieško. Jiems praverstų bet kokia informacija apie iš įvykio vietos pasišalinusį vairuotoją. Tad turinčių žinių apie šį asmenį, jo buvimo vietą prašoma kreiptis į policiją.

Lėkė dideliu greičiu?

Uostamiesčio policija aiškinasi avarijos aplinkybes. Pirminiais duomenimis, automobilis „Ford Focus“, kurį vairavo 21 metų mergina, važiavo Šiaurės prospektu nuo Manto gatvės pusėje.

Sankryžoje ji suko į kairę – Kretingos gatvę. Vairuotoja tvirtino, kad jai degė važiuoti leidžiantis žalias šviesoforo signalas.

Automobilis „Mercedes-Benz“ parvažiavo Šiaurės prospektu, nuo Liepų gatvės P.Lideikio gatvės link. Liudininkų teigimu, transporto priemonė važiavo dideliu greičiu.

Kad pastarasis buvo nemažas, rodo ir tai, kad transporto priemonė po smūgio nuskriejo nemažą atstumą nuo įvykio vietos. Mašina „Mercedes-Benz“ buvo už 70 metrų nuo sankryžos, kur įvyko avarija, ties Šiaurės prospekte esančia autobusų stotele.

Policijos pareigūnai aiškinasi, kas kaltas dėl nelaimės. Nustatant kaltininką, įtakos gali turėti ir greitis, kuriuo važiavo transporto priemonės.

Mašina registruota Švedijoje

Mašinos „Mercedes-Benz“ numeriai ne lietuviški. Automobilis registruotas Švedijoje.

Kai kurie klaipėdiečiai tvirtino, kad jau anksčiau atkreipė dėmesį į miesto gatvėmis važinėjusį automobilį „Mercedes-Benz“, kuris sekmadienio vakarą pakliuvo į avariją.

Liudininkai tvirtino, kad automobilį vairuodavo vaikinas. Jis miesto gatvėmis važinėdavo greitai, pavojingai, nepaisydavo raudono šviesoforo signalų, nepraleisdavo žmonių per pėsčiųjų perėjas.

Uostamiesčio Kelių policijos tarnyba neturi duomenų, ar asmuo važinėjęs šia mašina buvo baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Kol kas dėl įvykio pradėta administracinė teisena, atsižvelgiant į „Ford Focus“ vairuotojos ir keleivio sužalojimus. Tačiau, atliekant tyrimą, gali būti pakeista į baudžiamąją. Ar taip bus paaiškės, gavus eksperto išvadas apie avarijos metu sužalotų asmenų sveikatos sutrikdymo mąstą.

Šiaurės prospekto ir Kretingos gatvių sankryža yra išskirtinė uostamiestyje. Naujai pakloto ir senojo kelio sankirtoje yra ženklus nelygumas.

Abu į eismo įvykį papuolę automobiliai išvežti į saugojimo aikštelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaidzio paieska

gaidzio paieska  portretas
Ta gaidy ant iesmu ir sunim susert butu koky vaika uzmuses

mb

mb portretas
priduokit gaidį merso vairuotoją reikia išsukt kojas jam

...

... portretas
Plagal naują teismų praktiką mb bus kaltas nes didelis greitis turi įtakos tiek matomumui tiek situacijos įvertinimui.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių