Senolę bandęs žaginti ir nužudęs recidyvistas grįžta į kalėjimą

Vos devynias dienas laisvėje po paskutinės bausmės atlikimo praleidęs recidyvistas labai norėjo grįžti į įkalinimo įstaigą, todėl nužudė ir bandė išžaginti 89 metų moterį. Už tai teismas skyrė jam 20 metų už grotų. Ši bausmė kaltininkui prilygsta įkalinimą iki gyvos galvos.

70-metis Alfonsas Kazlauskas pernai birželio 20 dieną išėjo per pataisos namų vartus. Tačiau laisvė jo neviliojo, 13 kartų teistas vyras nebemoka pasirūpinti savimi ir laikytis įprastų bendravimo taisyklių. Vėliau klausinėjamas, kodėl taip žiauriai pasielgė su itin garbaus amžiaus moterimi, jis aiškino norėjęs grįžti į jam įprastą kalėjimo aplinką.

Artimieji kelias dienas iš eilės ieškojo 89 metų moters. Ji išėjo tvarkyti kapų ir negrįžo. Senolės suskubo ieškoti ne tik policininkai, bet ir vietos bendruomenė. Pamiškėje pamesta žvakė ir dingusiosios lazda privertė pareigūnus atidžiau apžiūrėti vietovę. Netrukus žiauriai nužudytos moters kūnas buvo rastas po lapais ir žolėmis.

Alfonsas Kazlauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kaltininko ilgai ieškoti neteko. Netoliese esančiame apleistame pastate gyveno namų neturintis A.Kazlauskas. Jis jau ne kartą buvo teistas už tai, kad tame pačiame miške užpuldavo apsiginti negalinčias moteris.

Vėliau kaltę pripažinęs vyras pasakojo bandęs atimti į senolės maišelį, tikėdamasis taip prasimanyti maisto. Auka pradžioje kalbėjusi su nusikaltėliu gražiuoju, bet paskui pradėjo šaukti. Tada A.Kazlauskas ją uždaužė akmeniu. Būta ir bandymo įvykdyti kitą nusikaltimą, recidyvistas bandė moterį žaginti.

Klaipėdos apygardos teismas vakar pripažino A.Kazlauską kaltu ir skyrė jam 20 metų laisvės atėmimo. Nužudytosios dukroms kaltininkas turėtų atlyginti 20 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

utilizacija

utilizacija portretas
20 metų tas išgama vis tiek nenugyvens. Nebegalintys laisvėje gyventi buvę kaliniai nedaro tokių sunkių nusikaltimų, kad sugrįžti į kalėjimą.

pele

pele portretas
Ikalejima,kodel.Serti ta bruda.Isvirt ukiska muila.

klp

klp portretas
"Nužudytosios dukroms kaltininkas turėtų atlyginti 20 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti." - KAIP???????????
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių