Savaitgalio reidas: girti – ir vairuotojai, ir dviratininkai

Nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio paryčių Klaipėdos rajone ir Klaipėdoje reidus surengusiems policijos pareigūnams darbo netrūko.

Jų metu įkliuvo ne tik smulkiai nusižengusieji, bet ir prie vairo sėdę neblaivūs vairuotojai. Užfiksuotas ir bandymas papirkti policijos pareigūną.

Šeštadienio vakarą Gargžduose vykusio reido metu buvo užfiksuotas bandymas papirkti valstybės tarnautoją, jam buvo siūlomas 50 eurų kyšį.

Už mažareikšmį pažeidimą įkliuvęs vairuotojas bandydamas išvengti atsakomybės prisivirė kur kas daugiau košės – dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Vairuotojas davė daugiau nei yra bauda“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos II-ojo būrio vadas Artūras Freitikas.

Reido metu įkliuvo ir vienas teisės vairuoti neturėjęs asmuo. Taip pat įkliuvo du neblaivūs dviratininkai.

Vienam jų nustatytas lengvas girtumo laipsnis, o kitam – vidutinis. Už šiuos pažeidimus dviratininkams skirtos baudos.

Taip pat būta ir keletas smulkių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Po vidurnakčio policijos pareigūnai dirbti persikėlė į uostamiestį. Čia surengto reido metu iš viso užfiksuota 10 pažeidimų.

Policijos pareigūnams įkliuvo prie vairo sėdęs, tačiau teisės vairuoti neturėjęs asmuo. Taip pat neapsieita ir be girtų vairuotojų.

Vienam vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Vairuotojas neslėpė, jog vartojo alkoholio, tačiau tvirtino, kad po to buvo praėję kiek laiko, todėl tikėjosi, kad problemų nebus.

Pažeidėjas vieniems metams prarado teisę vairuoti bei turės sumokėti baudą.

Paryčiais dar vienam vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis vairuotojas policijos pareigūnų dėmesį patraukė per miestą lėkdamas dideliu greičiu. Iškart stabdomas jis nesustojo, todėl teko vytis. Automobilį sustabdžius ir paaiškėjo, kad vairuotojas yra apsvaigęs.

Pažeidėjas taip pat nesitikėjo, kad turės tokių didelių problemų, bei itin išgyveno dėl to, jog jo automobilis bus nutemptas į aikštelę.

A.Freitikas paaiškino, jog tais atvejais, kai nustatytas girtumas viršija 1,5 prom., transporto priemonė konfiskuojama bei tempiama į stovėjimo aikštelę ir yra grąžinama tik po ikiteisminio tyrimo arba jo metu leidus tyrimo pareigūnui.

Reido centrinėje Klaipėdos dalyje metu užfiksuoti penki pažeidimai, kai vairuotojai nepaisė kelio ženklo arba kelio ženklinimo, bei keletas kitų pažeidimų.


Šiame straipsnyje: policijareidas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Rajono pijokai nurimkit. Į gatves išėjo Jonas, Dičius. Žiūr. 1 nuotrauką.

A kodė

A kodė  portretas
Dičius tikrina dakumentą, jis juk nebe mients yr, aš anam niek nerodytau

Musiet

Musiet portretas
dviratininkai kokias varžybas laimėjo,tai dabar švenčia
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių