Saugi laivyba už kyšius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas, 2017 m. lapkričio 30 d. apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paliko galioti Šilutės rajono apylinkės teismo 2017 m. liepos 5 d. nuosprendį, kuriuo E. M., dirbusį Lietuvos saugios laivybos administracijos (LSLA) Pramoginės laivybos skyriaus vyresniuoju inspektoriumi, nuteisė už 19 nusikalstamos veikos epizodų padarymą.

Buvęs inspektorius per pusmetį už neteisėtą vandens transporto priemonių įregistravimą Lietuvos vidaus vandenų laivų registre, vidaus vandenų transporto priemonių techninių apžiūrų aktų išdavimą, nepatikrinant jų techninės būklės, reikalavo duoti ir priėmė kyšius. Taip pat E. M. nuteistas už tai, kad pasinaudodamas savo tarnyba ir pažintimis priėmė kyšį, pažadėjęs paveikti atitinkamą instituciją, jos valstybės tarnautojus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus, be to, veikdamas kartu su kitu asmeniu pagamino netikrą dokumentą, jį panaudojo ir laikė. Nuteistajam E. M. paskirta galutinė bausmė – 400 MGL (15 064 Eur) bauda ir konfiskuoti nusikalstamu būdu gauti 2 800 Eur.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimas įsiteisėjo nuo paskelbimo dienos, tačiau per tris mėnesius dar gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, o jį kuravo ir kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MATYT

MATYT portretas
TAI BUVO TIKRAS LITUVISKAS-PATRIOT.....VISADOS ALKANAS-alkanai-PLESRUS IR pagoniskai-KERSTINGAS/O dar kiek simtu tukstanciu tokiu genetiniu vafdovu vaiksto tarp musu, sekmingai meisia seimuose,prezidenturose,ministerijose,savivaldybese....pvz. isiziurekit i liberaliausia Lietuvos liberalu draugija ir jos genetinius amzinuosius.....? Tad nebesistebekim,o nuo tokiu ir ju per 27 kurtos sistemos gelbekimes pagal galimybes ir suvokima....O apie 100-meti nuolat isvagineto ir mulkinto,pardavineto ir korumpuoto dvaro....net pagalvoti sunku,,,,

Virgis

Virgis portretas
Triukst kompoto su bankukinu.

Joo

 Joo portretas
Nepaisant to, kad ėmė kyšius laivyba buvo saugi. Vadinasi buvo pertekliniai reikalavimai dėl saugumo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių