Rietave brakonierių demaskavo medžiotojas

  • Teksto dydis:

Rietavo savivaldybėje medžiotojas padėjo išaiškinti brakonieriavimu įtariamą vyrą.

Medžioklės bokštelyje aplinką stebėjęs medžiotojas savo medžioklės plote pamatė einantį vyrą, jis jam pasirodė ginkluotas.

Nors einantįjį medžiotojas išbaidė, nedelsdamas pranešė apie jį policijos ir aplinkos apsaugos pareigūnams.

Sulaikytas 50-metis Budrikių kaimo gyventojas paaiškino pastebėjęs pievoje vaikštinėjusį stirniną ir ketinęs jį nufotografuoti. Paklaustas apie ginklą, vyras teigė jo neturėjęs, o nešęsis tik lazdą, neva padedančią peršokti griovį.

Kaip pranešė policija, patikrinus vietovę, kanalo šlaite visgi rasta ne lazda, o galbūt pneumatinis šaunamasis ginklas be numerio ir pavadinimo, be šovinių. Tuomet vyriškis prisipažino, kad šautuvas jo, esą pirktas Rietavo turguje.

Policijos pareigūnai apsilankė ir įtariamojo namuose. Ten rastas legaliai, tik ne seife laikytas dujinis 9 mm kalibro revolveris su keturiais šoviniais, aprūdijęs savos gamybos ginklas, panašus į revolverį, o lauko virtuvėje – tinklas, galimai irgi skirtas brakonieriavimui. Šis tinklas konfiskuotas, aplinkosaugininkai jau nubaudė vyrą už jo turėjimą.

Vyriškis prisipažino kaltas dėl brakonieriavimo ir nelegalių ginklų laikymo. Ginklai paimti, jiems bus skirta ekspertizė. Paaiškėjus ekspertizės rezultatams, policijos pareigūnai spręs, kokią atsakomybę jam taikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip....

Taip.... portretas
KONKURENCIJA.

tadas

tadas portretas
legalus brakonierius pagavo nelegalu. cia tai geras.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių