Prieš žmoną smurtavęs buvęs teisėjas nubaustas laisvės apribojimu

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį buvusį Kretingos rajono apylinkės teismo teisėją Petrą Kontrimą pripažino kaltu dėl smurto artimoje aplinkoje ir skyrė jam bausmę – laisvės apribojimą vieniems metams.

Bylos, kuri nagrinėta uždaruose posėdžiuose, duomenimis, P. Kontrimas pernai lapkričio 26-ąją, apie vidurnaktį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio savo bute per konfliktą tyčia smurtavo prieš savo sutuoktinę ir sukėlė jai fizinį skausmą.

Nors P. Kontrimas neigė padaręs nusikalstamą veiką. Nagrinėjant bylą teisme jis atsisakė duoti parodymus. Teismas konstatavo, kad jo kaltę visiškai įrodo byloje surinkti duomenys: Bendrosios pagalbos centro telefoninio pokalbio išklotinė, liudytojų – policijos pareigūnų, kuriuos įvykio naktį iškvietė nukentėjusioji, parodymai, pačios nukentėjusiosios pirminiai ikiteisminio tyrimo parodymai.

Skirdamas bausmę kaltinamajam, teismas atsižvelgė į P. Kontrimo atsakomybę sunkinančią aplinkybę – nusikaltimą padarė apsvaigęs nuo alkoholio (2,68 prom.), taip pat į tai, kad jis anksčiau nėra teistas, nebaustas administracine tvarka, šiuo metu dirba. Jo padaryta veika priskiriama prie nesunkių nusikaltimų.

„Iš įvykio aplinkybių matyti, kad kaltinamasis veikė spontaniškai, jo veiksmais realiai jokia žala nukentėjusiosios sveikatai nepadaryta, pati nukentėjusioji kaltinamajam jokių pretenzijų neturi, duomenų, kad anksčiau šeimoje būtų buvę analogiškų atvejų, byloje nėra. Atsižvelgus į tai, kaltinamajam skirtina su laisvės atėmimu nesusijusi bausmė – laisvės apribojimas, kurios dydis nustatomas mažesnis nei šios bausmės rūšies vidurkis“ – rašoma teismo nuosprendyje.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

58 metų P. Kontrimas Kretingos rajono apylinkės teismo teisėju dirbo nuo 1994 metų. Jį prezidentė iš pareigų atleido sausio pradžioje.


Šiame straipsnyje: Petras Kontrimassmurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

is

is portretas
viso ar tokie typeliai gali buti teisejais? juk is tokio nelauk teisingumo o gal prezidenturai tai paranku?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių