Prieš teismą stos narkotikus platinę vyrai

  • Teksto dydis:

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai ir Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė praėjusių metų pabaigoje pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Įtarimai dėl nusikaltimų pareikšti 49 metų pagėgiškiui bei 44 ir 46 metų šilutiškiams. Vyrai 2015 m. gruodžio 4 d. slaptos operacijos metu buvo sulaikyti Šilutės r., Barzdūnų k. Pareigūnai turėdami duomenų, kad būtent tą dieną vyks sandoris, kurio metu bus parduodamos narkotinės medžiagos, kurį laiką stebėjo įtariamuosius ir juos sulaikė su įkalčiais. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 44 metų vyras už 160 eurų pardavė 46 m. šilutiškiui apie 40 g amfetamino. Šią narkotinę medžiagą pastarasis vyras turėjo perduoti trečiam sulaikytam asmeniui. Tiesa, narkotikus perduoti ketinęs vyriškis, pastebėjęs, kad juos apsupo policijos pareigūnai, mėgino narkotines medžiagas nepastebėtai numesti, tačiau jo planas neišdegė. Šis veiksmas nepraslydo pro pareigūnų akis.

Turėdami duomenų, kad įtariamieji turi ir daugiau draudžiamų medžiagų, jų namuose pareigūnai atliko kratas. Įtarimai pasitvirtino - pas vieną iš jų, 44 metų vyrą, rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų. Pareigūnai jo nuomojamose patalpose aptiko arti pusę kg augalinės kilmės medžiagos - kanapių, virš pusės kg metamfetamino ir daugiau nei 700 vnt. „ekstazi" tablečių.

Įtariamieji už šiuos nusikaltimus stos prieš teismą. Pagėgiškiui už nusikalstamą veiką gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. 46 metų šilutiškiui už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų. Griežčiausia baudžiamoji atsakomybė gresia trečiam įtariamajam, disponavusiam dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, gresia laisvės atėmimas, siekiantis 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių