Prieš Kalėdas – kriminalinis kaukių balius

Artėjant didžiosioms metų šventėms įprastai daugėja parduotuvių apiplėšimų. Panašu, kad ir šie metai netaps išimtimi.

Artėjant didžiosioms metų šventėms įprastai daugėja parduotuvių apiplėšimų. Panašu, kad ir šie metai netaps išimtimi.

Užvakar vidurdienį į Taikos prospekte 48 name įsikūrusią juvelyrinių dirbinių parduotuvę atėjo niekuo neišsiskiriantis vyras. Kaip paprastas pirkėjas jis paprašė parodyti auksinių papuošalų.

Pardavėja padavė jam kelias grandinėles, klientas jas apžiūrėjo, bet sandoris neįvyko. Vyras stvėrė visą krūvą aukso dirbinių ir pabėgo.

Vakar ši parduotuvė neveikė. Buvo bandoma suskaičiuoti nuostolius.

Ginkluotą apiplėšimą bandė surengti ir keistas jaunuolis Šilutės rajone, Gaidelių kaime.

Trečiadienį 17.45 val. į kaimo parduotuvę užėjo kaukę užsimaukšlinęs vaikinas ir pareikalavo duoti jam pinigų. Pardavėja, matyt, suprato, kad tai nėra tikras plėšikas ir grėsmės jis nekelia. 50-metė moteris pradėjo eiti kaukėtojo link, ir tai jį labai išgąsdino. Jaunuolis spruko nieko nepešęs.

Keistas ir sunkiai suprantamas įvykis tą pačią dieną atsitiko ir Plungėje. 33 metų vyras išėjo iš daugiabučio namo laiptinės ir buvo užpultas.

Kaukėtas vyriškis sugriebė jį už kaklo, įrėmė į smilkinį šaunamojo ginklo vamzdį ir pasakė keistą frazę: „Nori pasikalbėti su jo draugu“.

Užpultas plungiškis išsilaisvino ir pabėgo. Netrukus Plungės policininkai pradėjo ieškoti 27 metų vietos gyventojo. Panašu, kad tai buvo ne bandymas apiplėšti, o noras neteisėtais būdais išsiaiškinti tarpusavio santykius.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti. Nusikaltimo kvalifikacija dar gali keistis. Ketvirtadienį vakare ieškomas įtariamasis dar nebuvo rastas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių