Prie Danės – nelegalus veislynas

Uostamiesčio pašonėje, prie Danės upės, milijonų litų vertės vaizdingų sklypų masyve gyventojai aptiko įtarimų keliančią gyvūnų veisyklą. Nuo pašalinių akių miško tankmės atribotas privatus sklypas gerai žinomas Žaliojo Slėnio gyvenvietės naujakuriams. Tačiau vietos žmones šiurpina valdų savininko grasinimai smalsuolius užpjudyti šunimis, jei šie kišis ne į savo reikalus.

Uostamiesčio pašonėje, prie Danės upės, milijonų litų vertės vaizdingų sklypų masyve gyventojai aptiko įtarimų keliančią gyvūnų veisyklą. Nuo pašalinių akių miško tankmės atribotas privatus sklypas gerai žinomas Žaliojo Slėnio gyvenvietės naujakuriams. Tačiau vietos žmones šiurpina valdų savininko grasinimai smalsuolius užpjudyti šunimis, jei šie kišis ne į savo reikalus.

Grasino šunimis?

Vos už kelių šimtų metrų nuo Žaliojo Slėnio gyvenvietės, kitapus kelio esančių Aukštkiemių ir Gvildžių kaimų gyventojai tikina, kad eidami Danės upės link, stengiasi ratu apeiti vieną sklypą. Ten ankštame aptvare skalija mažiausiai dvi dešimtys šunų.

"Net pagrybauti negalime nueiti, pjudo šeimininkas šunimis. Tai, ką mes išvydome, nėra normalus elgesys su gyvūnais. Garde matėme net kelių veislių šunis, kurie laikomi baisiomis sąlygomis", – pasakojo viena gyventojų.

Kiti vietos žmonės šiurpo, įtardami, kad purve po atviru dangumi laikomi šunys yra kergiami be jokios atrankos.

"Kam žmogui 20 įvairių veislių šunų? Spėjame, kad pardavimui. Įrengė kone nelegalų veislyną. Abejojame, kad šeimininkas turėtų gyvūnų įsigijimo dokumentus. Tačiau baisiausia yra tai, kad nežinia kokių savybių įgiję šuniukai gali būti parduoti ir niekas negarantuos, kad jie nepridarys žalos ar neužpuls ko nors", – įžvelgė kitas vietos gyventojas.

Gyventojai baugščiai dalijosi pastabomis ir nepanoro prisistatyti, baimindamiesi sulaukti keršto.

"Neprognozuojamas mūsų kaimynas. Beje, jis buvęs policininkas, todėl nemanau, kad oficialūs skundai ką nors pakeis", – dienraščiui sakė vietos žmonės.

Garde – įvairios veislės

Apsilankę įtarimą keliančiose valdose "Klaipėdos" žurnalistai išvydo maždaug 20 kv. metrų plote kartu uždarytus tiek stambius keturkojus, tiek nedidelius – tokius, kaip čichuachua, rusų ilgaplaukius toiterjerus, Jorkšyro terjerus – šunis.

Čia pat vienoje erdvėje laikomi keturi samojedai, Vakarų Škotijos baltieji terjerai, Sibiro haskis, keli spanieliai. Nors buvo liudijimų, kad šiuo metu veislyne slepiamos ir dvi patelės, ką tik atsivedusios jauniklių, jų atvykėliams nepavyko išvysti.

"Gyvūnai – mano pomėgis. Ką noriu, tą ir auginu", – išvydęs neprašytus svečius atrėžė valdų šeimininkas.

Algis Kazakauskas trečiadienio rytą nesitikėjo kieme pamatyti Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų.

Pasiteiravus, kam į pensiją išėjusiam buvusiam policininkui reikia daugiau nei 20 šunų, A.Kazakauskas mėgino aiškinti, kad tai esą yra jo valdų apsaugininkai.

"Vaikšto čia visokie, apsimeta, kad grybauja, o iš tiesų tik žiūri, ką pavogti", – rėžė vyras.

A.Kazakauskas įtikinėjo, kad jis nežada pardavinėti savo augintinių, nes pats už juos sumokėjo nemažus pinigus.

"Po 800 litų už šunį mokėta. Pažiūrėkit, kiek samojedai veislynuose kainuoja. Su kilmės dokumentais šunį įsigysi nebent mokėdamas kelis tūkstančius. O pas mane yra šunų iš viso už 10 tūkst. litų. Ir, norint parduoti, reikia dvejus ar trejus metus laukti. Jie visi juk labai jauni", – apie savo turtus kalbėjo gyvūnų augintojas.

Paskiepytas tik vienas?

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistus labiau domino, ar gyvūnų globėjas turi vakcinacijos dokumentus.

Paaiškėjo, kad tik vienas šuo iš veterinarų suskaičiuoto 21, turėjo pažymą apie skiepus.

Valdų šeimininkas tarstelėjo, kad jis pats skiepija savo šunis, tačiau neišsidavė, iš kur jis gauna vakcinos.
Tikrintojai liko sukrėsti A.Kazakausko požiūrio į keturkojus. Vyras įnirtingai gynė nuomonę, kad jo gyvūnai yra sveiki ir 21 šuo puikiai jaučiasi ankštame gardelyje.

"Yra namelis, jo durys atviros, kada nori, tada jie gali įeiti į vidų", – aiškino augintojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manjan

manjan portretas
Ši istorija tik dar kartą patvirtiną teiginį, kad "stribas ir Afrikoje stribas" Teisingai žmonės komentuoja,kad normalioje valstybėje pirma įvyktų gyvūnų paėmimas, o jau paskui šitą" humanistą" užtampytų po teismus,nežiūrint į jo stribines pažintis,ir tariamus milijonus.mūsų durnių laive pasakys"nu,nu" , ir tuo baigsis

Greta_Nm

Greta_Nm portretas
Kaip būtų gerai, jei gyvūnų globos ir apsaugos organizacijos imtųsi inicijuoti įstatymų pataisas. Juk jos geriausiai mato gėdingą gyvūnų padėtį Lietuvoj.

sem

sem portretas
ir durnas suprastu,kad zmogus veisia arba pardavineja... suprasciau jei 2-4 tos paciso viesles butu sunys..o cia begales ivairiausiu. is ties butu normali teisesauga,senai butu supakuotas.. neturi isigijimo dokumentu,netinkamai laiko..nu tai nafik jam tie sunys,is tokio zmogaus tik atimti,nes gyvunas mazas ir suauges enegali esti to paties maisto...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių