Pramoga naktiniame klube – lyg siaubo filme

Pasilinksminimas naktiniame bare klaipėdiečiui baigėsi kaukolės lūžiu. Vyras buvo spardomas visų akivaizdoje, kol neteko sąmonės, o kiti klubo lankytojai tai fiksavo mobiliaisiais telefonais.

Pasakojo apie abejingumą

Įvykio liudininkė "Klaipėdai" pasakojo pirmadienio vakarą su drauge norėjusios pasivaišinti, todėl nusprendė, kad tai gali padaryti arčiausiai esančiame naktiniame klube "Piteris".

Jau po pusvalandžio moterys tapo neeilinio įvykio liudininkėmis.

Jos nematė incidento pradžios, o kai atkreipė dėmesį į salėje vykstančią sumaištį, stebėjo, kaip vienas vyras spardė kitą, gulėjusį ant žemės. Visa tai, moters teigimu, truko gal 20 minučių. Žmogus gulėjo ant grindų nesipriešindamas, kol pasirodė apsaugininkas.

Moterys tikino klaususios aplinkinių, ar kas nors iškvietė greitąją pagalbą, tačiau suprato, kad medikų iškviesti nesuskubo nė vienas incidentą stebėjusių asmenų.

Kai galiausiai atvažiavo greitoji, paaiškėjo, kad žmogus yra ne juokais sužeistas, jo neatgaivino nė prie nosies prikištas amoniakas.

Moterys esą buvo išėjusios į lauką, norėjo pasidomėti, kaip medikams sekasi gaivinti nukentėjusįjį, bet apsaugininkas jas griežtai pavarė šalin.

"Niekada dar neteko matyti tokio šiurkštaus elgesio, bet dar labiau mus nustebino žmonių abejingumas. Salėje buvo lankytojų, bet nė vienam nerūpėjo padėti spardomam vyrui. Atrodė, kad tai yra kasdienis reiškinys", – piktinosi naktinio klubo lankytojos.

Sulaužė kaukolės kaulą

Apsaugininkas sulaikė chuliganą ir perdavė jį atvažiavusiems policijos patruliams. Šie įtariamąjį pristatė į Vyriausiąjį policijos komisariatą, vyras buvo uždarytas į laikino sulaikymo kamerą.

Paaiškėjo, kad muštynes sukėlęs vyras yra ne kartą teistas už vagystes bei plėšimus.

Dėl ko kilo konfliktas, dar aiškinamasi, tačiau panašu, kad tai galėjo būti mažmožis arba mušeikai tiesiog nereikėjo jokio preteksto prisikabinti prie vienišo lankytojo.

Klaipėdos miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Įtarimai gali pasunkėti, kai medikai patikslins sužalojimų mastą.

Nukentėjusysis buvo nugabentas į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Praėjus valandai po pranešimo apie muštynes bendruoju pagalbos telefonu, jis pateko į ligoninės Priėmimo skyrių. Žmogus medikams spėjo pasakyti, kad mušeikos nepažįsta.

1966 m. gimusiam vyrui diagnozuotas kaukolės lūžis. Nukentėjusysis, kaip ir kaltininkas, buvo neblaivus.

Tiesa, vakar sužalotasis buvo išleistas iš ligoninės gydytis ambulatoriškai. Tačiau tokio sužalojimo pasekmes numatyti sunku.

Įrodymai – vaizdo įraše

Nors įvykio liudininkės pasakojo apie esą atsainų klubo lankytojų bei apsaugos darbuotojo požiūrį į mušamą žmogų, klubo "Piteris" vadovė Lidija Vasiljeva teigė, kad ginčytis dėl to, buvo taip ar nebuvo, neverta, nes salėje yra vaizdo kamera, kuri užfiksavo incidentą.

"Kasdien rytą atėjusi į darbą randu darbuotojų man paliktą raštelį apie tai, kaip sekėsi naktį. Jeigu sulaukiu pranešimo apie kokį nors incidentą, būtinai pati peržiūriu vaizdo įrašą. Pasakysiu atvirai: tai, ką pamačiau pirmadienio nakties įraše, mane tiesiog pašiurpino, buvo panašu į siaubo filmą", – neslėpė L.Vasiljeva.

Kameros užfiksavo prie vieno stalelio sėdėjusias dvi moteris, prie baro buvo bene trys vyrai. Prie stalelio sėdėjo vienišas klientas. Prie jo priėjo kur kas jaunesnis vyras ir pradėjo kažką sakyti sėdinčiajam.

Netrukus jaunasis lankytojas nuvertė vyrą nuo kėdės ir pradėjo šiurpią egzekuciją. Jis ne spardė žmogų, o iš viršaus į apačią kilnodamas koją talžė jo galvą.

Pasak L.Vasiljevos, vaizdas buvo šiurpinantis. Vaizdo įraše matyti, kad šiurpus nusikaltimas aplinkinių buvo fiksuojamas mobiliaisiais telefonais.

Užfiksuota ir tai, kad aplinkiniai iškart sureagavo į tokius lankytojo veiksmus. Apsaugininkas į viršų, anot klubo vadovės, atbėgo po poros minučių.

"Darbuotojas man pasakojo, kad tas mušeika paskui labai greitai nusiramino, jo nereikėjo tramdyti. Jis visiškai ramiu tonu pasakė, kad jau eis namo, bet buvo iškviesta policija. Tiesa, į apačią nuvedęs chuliganą apsaugos darbuotojas surakino jam rankas antrankiais. Tikiu, kad policija išsiaiškins visas aplinkybes ir priežastis", – kalbėjo L.Vasiljeva.

Turi juoduosius sąrašus

Ankstesniais metais "Piteris" turėjo kontroversišką reputaciją. Būta bėdų dėl klientus "auklėjančių" apsaugininkų. Vėliau incidentai kildavo tarp drabužinės numerėlius pametusių lankytojų ir rūbininko.

Apgirtę vėlyvi lankytojai kartais nukentėdavo ir gatvėje jau išėję iš klubo.

L.Vasiljeva patikino, kad įstaigos reputacija jai yra labai svarbi, todėl pernai buvo pakeisti apsaugininkai.

Anksčiau savininkė samdė saugos tarnybą, dabar naktinis klubas turi savus apsaugininkus. Savaitgaliais lankytojų ramybę prižiūri du, o paprastomis dienomis – vienas darbuotojas.

Bene garsiausio Klaipėdos klubo šeimininkė neslėpė, kad viena priežasčių, kodėl čia tapo ramiau, yra ir gerokai sumažėjęs lankytojų skaičius.

"Ne tik pas mus, bet ir visuose miesto baruose nuo praėjusių metų pradžios gerokai sumažėjo lankytojų. Euras atnešė mums sąstingį, žmonės mažiau turi pinigų, rečiau linksminasi, o ir tie, kurie ateina, yra kur kas piktesni. Labai daug agresijos žmonėse", – konstatavo L.Vasiljeva.

Kaip ir daugelyje pasilinksminimo įstaigų, "Piterio" administracija turi juoduosius sąrašus, į kuriuos įtraukia netinkamai besielgusius asmenis.

Tačiau sumažėjus lankytojų branginamas kiekvienas užsukęs žmogus, todėl kartais tenka pamiršti senas klientų nuodėmes.

Kita priežastis, kodėl vis rečiau paisoma nuostatos neįsileisti prasižengusių lankytojų, yra naujų konfliktų vengimas.

Kai apsaugininkai neįleidžia į klubą kokio nors žmogaus, kone kaskart tenka kviesti policiją, nes geruoju draudimas patekti į vidų dažniausiai nesibaigia.

Žmonės aiškina turintys teisę lankytis pasilinksminimo vietose ir bando įeiti nepaisydami jokių argumentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buves

buves portretas
NEJUOKINGA PATIEMS APSAUGUNIAMS IR SAVININKAMS, RASYTI TEIGIAMUS KOMENTARUS APIE SAVE????

BUVUSI...SENIAI

BUVUSI...SENIAI portretas
NPRS JAU DAUG METŲ PRAĖJO, BET NIEKADA NEREKLAMUOJU ŠITO KLUBO TURISTAMS, MIESTO SVEČIAMS,PAŽĮSTAMIEMS, KAI PRISIMENU NAUJŲJŲ METŲ INCIDENTĄ, NEPATEISINO NEI PROGRAMA , NEI POŽIŪRIS Į LANKYTOJĄ. DIENRAŠTYJE RAŠOMA: "Būta bėdų dėl klientus "auklėjančių" apsaugininkų IR MANE "AUKLĖJO" ŠVENTINĘ DIENĄ.

Emilis

Emilis portretas
Visi visada uzsipuls apsauga nors klubine veikla neimanoma be ju. Jie tiesiog gina blaiviu zmoniu teises kurie ateina siaip pasilinksmint, paklausyt muzikos, pasokt, o ne prisigert, konfliktuot ir galu gale sukelt mustynes. Tiems kurie nori ale "pajudet" yra skirtos sporto sales, o klubine veikla, manau skirta atsipalaidavimui, pasilinksminimui.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių