Pradėtas tyrimas dėl pažeidimų VRM reabilitacijos centre

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT), nustačiusi pažeidimų, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pažeidimų Palangoje esančiuose Vidaus reikalų ministerijos (VRM) poilsio namuose „Pušynas“.

Kaip BNS informavo FNTT veiklos analizės ir planavimo skyriaus viršininkas Kęstutis Dirsė, tyrimą dėl aplaidžiai tvarkomos buhalterinės apskaitos Klaipėdos apygardos valdyba pradėjo praėjusią savaitę.

Rugpjūtį iš šios įstaigos vadovo pareigų buvo atleistas Vincas Nesteckis, kaip praradęs ministro Sauliaus Skvernelio pasitikėjimą. Įstaigos veiklą atidžiau imta tikrinti, kai už nustatytus pažeidimus ji buvo priversta Ūkio ministerijai grąžinti per 54 tūkst. eurų, skirtų pastato energetikos sistemai ir fasadui rekonstruoti.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ yra skelbęs, kad beveik visi „Pušyno“ pirkimai vykdyti be konkursų, o ilgalaikis brangus turtas buvo įgyjamas be VRM leidimo. Negana to, vasarą rekreacinės paskirties „Pušyno“ teritorijoje prekiauta iš nelegaliai pastatytų privačių kioskų, tačiau prekybą vykdantys verslininkai už suteiktą vietą į poilsinės kasą nėra mokėję nė cento.

Dėl atleidimo V.Nesteckis VRM yra padavęs į teismą. Jis tvirtina, kad jo vadovaujama sanatorija nesanti biudžetinė įstaiga ir jai viešųjų pirkimų procedūros esą neprivalomos.

Už aplaidžiai tvarkomą buhalterinę apskaitą Baudžiamasis kodeksas numato maksimalią dviejų metų laisvės atėmimo bausmę, atsakomybė gali būti taikoma ir juridiniam asmeniui.


Šiame straipsnyje: FNTTVRMPalanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
rezultatas - šnipštas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių