Policijos reidas uostamiestyje: vyras bandė apsimesti broliu dvyniu

Uostamiesčio Kelių policijos tarnybos pareigūnai savaitgalį darbavosi iš peties – jie surengė keturis patikrinimus. Reidų metu įkliuvo keturi neblaivūs vairuotojai, vienas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Vienas teisės vairuoti neturintis vyras atsakomybės bandė išvengti apsimesdamas broliu dvyniu.

Pasitiko atplaukusius keltu

Po naktinio miesto gatvėse surengto patikrinimo naktį iš penktadienio į šeštadienį pareigūnai ryte surengė dar vieną. 6 val. policijos pareigūnai Perkėlos g., uosto teritorijoje, pasitiko iš kelto išvažiuojančias transporto priemones. Patikrinime dalyvavo ir Jūrų uosto policijos pareigūnai.

Stebėta, ar transporto priemonių nevairuoja neblaivūs asmenys, nėra kitų pažeidimų. Iš viso čia patikrinta 230 transporto priemonių. Nustatyti aštuoni Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vadas Kęstutis Virbauskas pasakojo, kad išaiškinti trys neblaivūs vairuotojai.

Du iš jų vairavo vilkikus, vienas – lengvąjį automobilį. Visiems vairuotojams nustatyti lengvi girtumo laipsniai. Dar vienam nustatytas girtumas neviršijo leistinos normos.

Trys vairuotojai nepateikė privalomojo transporto priemonės draudimo. Viena transporto priemonė buvo be galiojančios techninės apžiūros.

Vilkiko vairuotojas nepateikė tachografo registracijos lapų. Kabinoje sėdėjo du vyrai – tėvas, kuris atrodė neblaivus, ir sūnus. Pastarais vairavo vilkiką ir negalėjo pateikti dokumentų. Jam surašytas protokolas. Pareigūnai įsidėmėjo vilkiką, užfiksavo jo valstybinius numerius.

Patruliuodami prie išvažiavimo iš Klaipėdos jie pamatė tą pačią transporto priemonę. Už transporto priemonės vairo sėdėjo nebe sūnus, o tėvas.

Policijos pareigūnai sustabdė vilkiką ir patikrino vairuotojo blaivumą. Alkotesteris parodė 0,30 prom. Vilkikų vairuotojams leistini nuliai.

Pažeidimų užfiksavo daugiau

Dar vieną patikrinimą uostamiesčio Kelių policijos pareigūnai surengė šeštadienį nuo 19 val. iki sekmadienio 6 val. Prie jų prisijungė ir Patrulių rinktinės pareigūnai.

Didžiausias dėmesys buvo skiriamas tam, ar vairuotojai nėra neblaivūs ir apsvaigę nuo narkotinių medžiagų. Patikrinta apie 400 automobilių ir nustatyta 20 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Šis skaičius kur kas didesnis nei paskutinio naktinio patikrinimo metu, kuris vyko naktį iš penktadienio į šeštadienį. Tada patikrinta apie 200 automobilių ir nustatyti devyni pažeidimai.

„Šią naktį ir transporto srautai buvo didesnis, ir pareigūnų dirbo daugiau. Dėl to daugiau ir pažeidimų“, – teigė vadas.

Pirmiausia policijos pareigūnai patikrinimą surengė prie Smiltelės ir Laukininkų g. sankryžos, tada persikėlė prie Šiaurės prospekto ir Pievų g.sankryžos, dar vėliau ties Minijos gatvės 9-uoju namu. Galiausiai išsiskirstė ir pasklido patruliuoti po miestą atskirai.

Vairavo apsvaigęs nuo marihuanos

Patikrinimo metu išaiškintas vienas nuo narkotinių medžiagų apsvaigęs vairuotojas. 22-ejų metų vyro vairuojamas automobilis BMW sustabdytas Minijos g.

Vairuotojui atsidarius langą, pasklido aitrus marihuanos kvapas. Pareigūnas įtarė, kad vyras yra apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Vairuotojas kalbėjo nerišliai, elgėsi neadekvačiai. Jo akių vyzdžiai į šviesą nereagavo.

Pareigūnui vairuotojo paklausus, ar šis vartojo narkotines medžiagų, šis pripažino, kad prieš vairuojant rūkė marihuaną. Vairuotojas buvo pristatytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę tyrimams. Įtarimai pasitvirtino, šlapime buvo rasta kanapoidų/marihuanos.

Medikai pateikė išvadą, kad vairuotojas yra apsvaigęs ir vairuoti negali. Vyras buvo nušalintas nuo tolimesnio vairavimo. Jam skirta 300 eurų bauda ir metams atimta teisė vairuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

del zoles

del zoles portretas
ar bauda apsvaigus nuo narkotiku ne tokia pati kaip vairuojant neblaiviam? o tik 300eur baudele ir metai be teisiu..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių