Uostamiesčio pareigūnai tramdė kelių chuliganus

Patikrinimą surengusiems uostamiesčio policijos pareigūnams teko drausminti kelių chuliganus. Jaunuoliai pavojingai važinėjo aikštelėse, nepaisė raudono šviesoforo signalo. Įkliuvo ir vienas neblaivus vairuotojas.

Aikštelėse „piešė“ saulutes

Klaipėdos kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio pareigūnai patikrinimą surengė naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Didžiausias dėmesys buvo skiriamas neblaiviems ir apsvaigusiems vairuotojams bei pavojingam ir chuliganiškam vairavimui. Reido metu viso buvo patikrinta apie 200 transporto priemonių. Nustatyti devyni Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Pirmiausia pareigūnai vyko į automobilių stovėjimo aikštelėms, kuriose renkasi jaunimas ir važinėja, pažeisdami Kelių eismo taisykles.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vadas Kęstutis Virbauskas tvirtino, kad tokių mieste yra daug ir jos pareigūnams žinomos.

Pareigūnai patikrino dvi – vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio ir esančią Sportininkų gatvės gale. Užfiksuoti trys chuliganiškai vairavę pažeidėjai.

Pažeidimų vyrai galėjosi

Du iš jų buvo Antrosios Melnragės neįgaliųjų paplūdimio aikštelėje. 18-metis automobilio „Audi A4“ vairuotojas aiškinosi, kad nevairavo automobilio chuliganiškai. Tiesiog norėjo apvažiuoti kelis ratus aikštelėje. Vaikinas guodėsi, kad ne jis vienas čia taip važinėja.

30 metų automobilio „Opel Vectra“ pareigūnams tvirtino, kad norėjo išbandyti kaip automobilis važiuoja ant slidžios kelio dangos. Jis sutiko su pažeidimu ir gailėjosi.

Trečias chuliganiško vairavimo atvejis užfiksuotas Sportininkų gatvės gale esančioje aikštelėje.

21-ertių metų automobilio BMW vairuotojas tvirtino, kad specialiai privertė savo automobilį slysti šonu ir aplink savo ašį. Vyras neslėpė, kad supranta, jog vairavo chuliganiškai ir kėlė pavojų. Jis apgailestavo dėl savo elgesio.

Visiems trims vairuotojas skirtos 225 eurų baudos ir atimta teisė vairuoti metams.

Vairavo be teisių dėl draugų

Vėliau pareigūnai patikrinimus surengė Naujosios Uosto gatvės ruože tarp čia esančio naktinio klubo ir Naujojo Sodo gatvės. Iš čia persikėlė prie Taikos prospekto ir Bijūnų gatvės sankryžos, o po to prie Smiltelės ir Laukininkų gatvės sankryžos. Minėtose vietose įkliuvo šeši pažeidėjai.

Vienas vyras automobilį vairavo neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,56 promilės. 33 metų Automobilio „Opel Signum“ vairuotojas sutiko su pažeidimu. Vyras aiškino, kad bare išgėrė bokalą alaus, jautėsi blaivus ir dėl to vairavo mašiną.

Kitas už automobilio vairo sėdo, neturėdamas teisės to daryti. Mašina „Nissan Almera“ policijos pareigūnai sustabdė 4.15 val. 23 metų vairuotojo paprašius pateikti vairuotojo pažymėjimą, šis atsakė, kad jo neturi. Vyras prisipažino, kad prieš kelerius metus jam atimta teisė vairuoti už chuliganišką vairavimą. Jis aiškino, kad dabar vairavo, nes reikėjo parvežti draugus namo iš naktinio klubo.

Bauda – mašinos savininkei

Protokolas surašytas ir mašinos savininkei, kuri leido vairuoti mašiną asmeniui, neturinčiam tokios teisės. Moteris aiškino, kad taip pasielgė, nes jai labai skaudėjo šoną, o vyras vežė ją į ligoninę.

Baudą teks mokėti ir vyrui, kuris vairavo neužregistruotą automobilį. Kitas važiavo, degant raudonam šviesoforo signalui. Dar vienam protokolas surašytas, nes nepateikė transporto priemonės privalomojo civilinės atsakomybės draudimo.

K.Virbauskas tvirtino, kad per septynias valandas buvo sustabdyta ir patikrinta apie porą šimtų automobilių.

„Žiemą nakties metu transporto srautai miesto gatvėse yra kur kas mažesnis nei šiltuoju metų laiku. Tai įtakos turi ir pažeidimų skaičiui. Šiltuoju metų laiku pastarųjų užfiksuojama daug daugiau“, – tvirtino vadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aivaras

Aivaras portretas
Šio straipsnio autoriui reiktų pasimokyti taisyklingiau rašyti

mindaugas.

mindaugas. portretas
Tie Klaipedos mentai visiski debilai.Uz ka galima bausti jaunima, jei jie mokosi vairavimo igudziu slidzeme kelyje, jie tai daro aikstelese ir dazneusei vakarais, kai nera jokio eismo. Mentu nproblema viena- kuo daugiau nubausti ir biudzeto bei savo kisene papildyti.Gerai kad as uzaugau sovietu laikais ir nedraudzemas galejau raizyti invalidu plezo aiksteleje ir tie igudziai slidzeme kelyje man jau nekarta isgelbejo gyvybe ,manau netik man.

M.

M. portretas
Kada gi pagaliau pasistenks dėl mašinų entuziastų, kad ir tą pačią neigaliųjų paplūdimio aikštelę aptvertu laikinomis tvoromis, išmėtytų padangas, imtu kad ir simbilinį mokestį už pravažiavimus manau norinčių tikrai atsirastų, bent jau aš tai tikrai :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių