Po sulaikymo – pykčio banga

Kelių policijos pareigūnų reidą trečiadienio vakarą uostamiestyje vainikavo nuotykiai. Neblaiviam ir įžūliai besielgiančiam vairuotojui teko uždėti antrankius.

Kelių policijos pareigūnų reidą trečiadienio vakarą uostamiestyje vainikavo nuotykiai. Neblaiviam ir įžūliai besielgiančiam vairuotojui teko uždėti antrankius.

Piktinosi sulaikymu

Eismo dalyvių patikrinimui policijos pajėgos įsikūrė Taikos ir Jūrininkų gatvių sankryžoje. Per pusantros valandos buvo patikrinti 135 vairuotojai.

Pasak Klaipėdos kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos vado Darijaus Malonės, reido metu įkliuvo trys alkoholio vartoję vairuotojai, tačiau leistina neblaivumo riba buvo neviršyta.

"Išaiškintas vienas vairuotojas, neturėjęs pažymėjimo. Dar vienas vairuotojas be pažymėjimo automobilį vairavo neblaivus. Jis pasipriešino pareigūnams, tad piliečiui teko užsegti antrankius", – kalbėjo D.Malonė.

Neblaivus prie vairo įkliuvęs Saulius L. sukėlė tikrą sąmyšį prie sustabdyto savo automobilio.

Vyras liko nepatenkintas, kai iš policijos pareigūnų išgirdo, jog jo automobilio "VW Sharan" namo negalės parvairuoti jo žmona. Vyriškis sučiuptas neblaivus, jam nustatytas 1,78 prom. girtumas.

Tačiau paaiškėjo, jog vairuotojo pažymėjimo šis pilietis neturi nuo 2005 m.

Mėgino pasprukti

41 metų Saulius puolė filmuoti pareigūnus, įrašinėjo pokalbius ir atvirai piktinosi, kol šie pildė dokumentus.
Patruliai mėgino klaipėdiečiui išaiškinti, kad už tokį nusižengimą gresia bauda nuo 4 iki 5 tūkst. litų, jis rizikavo netekti ir automobilio. Teismas gali priimti sprendimą jį konfiskuoti.

Šio vairuotojo gali laukti ir kur kas griežtesnė bausmė – 20 parų areštinėje ir atsisveikinimas visam laikui su savo automobiliu.

Kai pažeidėjas pernelyg įsismarkavo, policininkai jam uždėjo antrankius. Pasodinę vyrą į tarnybinį automobilį, patruliai netrukus jį išvydo išsiritantį iš mašinos ant žolės.
Vyras nusliuogė į tarnybinio automobilio priekį ir mėgino ropštis iš mašinos. Tačiau jį čia pasitiko policininkas ir užlaužė veikėjui rankas.

Pažeidėjo automobilį pareigūnai išgabeno į saugojimo aikštelę.

Sužalotas motociklininkas

Ketvirtadienio rytą Kelių policijos biuro pareigūnai gavo pranešimą apie eismo įvykį, kuriame yra sužeistų žmonių. Paaiškėjo, kad nelaimė nutiko kelyje Klaipėda–Kretinga ties Kopūstų kaimu.

Čia motociklas "Honda" susidūrė su iš šalutinio kelio išsukusiu "Opel Meriva". Automobilio vairuotoja, įvažiavusi į pagrindinį kelią, pasuko Klaipėdos link. Tuo metu link Kretingos lėkė motociklas. Jo vairuotojas veikiausiai mėgino apvažiuoti automobilį ir buvo kirtęs ištisinę ženklinimo liniją.

Tačiau susidūrimo neišvengta, motociklininkas po smūgio nulėkė keliasdešimt metrų į pievą. Sužalotas vyras nuvežtas į ligoninę.

Įvykį tiria Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai.
Paaiškėjo, kad į avariją pateko prieš dvejus metus viešosios policijos pareigūnų konkurse geriausiu apskrities patruliu pripažintas Mindaugas Šličius. Ne kartą skatintas ir vadovybės gerai įvertintas jaunuolis šiuo metu dirbo Skuodo policijos komisariate budėtoju.

"Tai aukštesnės pareigos nei patrulio. Puikus vyras. Kiek žinome, jis su draugu vakar norėjo išbandyti motociklą, kurį bičiulis lyg ir norėjo įsigyti", – apie pavaldinį kalbėjo Skuodo kriminalinės policijos viršininkas Stanislovas Paulauskas.

Avarijoje suknežintas motociklas neturėjo techninės apžiūros talono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių