Po skandalo teisėjas išėjo atostogų

Po šį savaitgalį kilusio skandalo dėl Kretingos teisėjo namuose įvykusio incidento teisėjas Petras Kontrimas pirmadienį pasiprašė atostogų.

Pirmadienį darbe apsilankęs P.Kontrimas kolegoms nedetalizavo šeštadienio naktį įvykusio konflikto.

"Žinome tik tiek, kad policijai buvo parašyti du pareiškimai. Vieną parašė žmona, kitą – jis pats", – aiškino Kretingos rajono apylinkės teismo pirmininkas Erikas Jurgutis.

P.Kontrimas pateikė nemokamų atostogų prašymą. Prašyme pažymėjo, kad atostogų norėtų išeiti dėl šeiminių aplinkybių.

Kretingos rajono apylinkės teisme be teismo pirmininko dirba tik trys teisėjai. E.Jurgutis aiškino, kad posėdžių datas teks koreguoti.

"Tai lokalūs dalykai, mes išsispręsime darbų apimtis. Nėra jokios tragedijos", – paaiškino E.Jurgutis.

Pirminiais duomenimis, policija į P.Kontrimo namus atvyko šeštadienį, 23 val. 55 min. Į butą, kuris yra Kretingos centre, policijos pareigūnai buvo kviesti dėl teisėjo smurto prieš savo žmoną.

Teisėjui P.Kontrimui nustatytas 2,68 promilės girtumas. Policijos pareigūnų teigimu, teisėjas elgėsi korektiškai, atvykusiems pareigūnams nepriešgyniavo, sutiko vykti į komisariatą.

Policiją kvietusi teisėjo žmona atsisakė vykti į ligoninę, patikinusi, kad tai neturi prasmės. Moteris pati dirba Kretingos ligoninėje.

P.Kontrimas Kretingos rajono apylinkės teismo teisėju dirba nuo 1994 m.

"Aš nustebęs. Nes tai buvo ramus, taikus žmogus. Kaip vadovas aš apie šį teisėją negaliu nieko blogo pasakyti. Žmogus buvo pareigingas, bylas nagrinėjo gerai, puikiai bendravo su visomis bylų šalimis, o sprendimus priimdavo laiku", – aiškino E.Jurgutis.

Teisėjas P.Kontrimas buvo vertintas Teisėjų taryboje, kuri konstatavo, kad šis teisėjas išmano savo darbą.

"Po penkerių metų darbo teisėjai yra vertinami Teisėjų tarybos. O polinkių, priklausomybių ar blogų manierų nebuvo pastebėta. Buvo komunikabilus, draugiškas, jokios arogancijos nepastebėta", – apie kolegą kalbėjo E.Jurgutis.

Teisėjų taryba svarstys žmoną, kaip įtariama, sumušusio Kretingos rajono apylinkės teismo teisėjo P.Kontrimo elgesį gruodžio 9-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių