Po skandalingos bylos – į Ispaniją

Po nesėkmingo pasikėsinimo į buvusį Klaipėdos savivaldybės sporto skyriaus vadovą Irenijų Zaleckį, dvi klaipėdietės, nuteistos už organizavimą nežymiai sutrikdyti sveikatą ir kito žmogaus kurstymą padaryti nusikaltimą, panoro bausmę atlikti Ispanijoje.

Kelsis kur šilčiau

59 metų Jelena Berlimova ir 27 metų jos dukra Viktorija Gudkova Klaipėdos apygardos probacijos tarnybos prašė leisti tolesnį gyvenimą tęsti Ispanijoje, nes moterims skirta lygtinė bausmė.

Nedažnai pasitaikantį prašymą nagrinėjo Klaipėdos miesto apylinkės teismas. Prašyti leisti atlikti bausmę kitoje ES šalyje leidžia įstatymai.

Teismas turėjo svarstyti, ar bausmės vykdymą įmanoma tęsti kitoje valstybėje. Kadangi moterims nėra skirta laisvės atėmimo bausmė, teismas tenkino abiejų moterų prašymus.

J.Berlimovai teismas yra skyręs metų ir trijų mėnesių lygtinę bausmę, jos dukrai skirta 9 mėnesių lygtinė bausmė.

Klaipėdietės nurodė, kad V.Gudkova yra įsigijusi nekilnojamojo turto Ispanijoje ir net vienas vaikas lanko mokyklą užsienio šalyje.

Prokuratūros manymu, šios dvi nuteistosios, jei jau įsikūrė užsienyje, tad bausmę galėtų ten ir atlikti.

Tačiau gali būti, kad kita šalis gali nesutikti prisiimti vykdyti klaipėdietėms skirtų bausmių.

Konflikte – aistros

Plačiai nuskambėjusi byla kilo dėl šių moterų nesutarimų su buvusiu regbininku ir buvusiu Klaipėdos savivaldybės sporto skyriaus vadovu I.Zaleckiu.

J.Berlimova ir V.Gudkova organizavo susidorojimą su buvusiu valdininku. V.Gudkova yra I.Zaleckio posūnio žmona.

Konflikto priežastimi tapo butas, iš kurio I.Zaleckis nenorėjo išsikraustyti, nors jis priklausė J.Berlimovos dukters vyrui.

Moterys į teisėsaugos akiratį pateko tuomet, kai I.Zaleckiui kilo įtarimų, kad buvo kėsintasi į jo ir jo žmonos gyvybę. Tiesa, ir pats I.Zaleckis įniršį liejo neteisėtais būdais – plaktuku apgadino du automobilius.

Rado vykdytoją

J.Berlimova ėmė ieškoti, kas galėtų susidoroti su I.Zaleckiu, ir kreipėsi į buvusį mokinį Stanislovą Kladovą, kad šis užpultų ir sumuštų buvusį regbininką.

Bet jaunuoliui pritrūko drąsos ir užsakymą jis perleido kitam klaipėdiečiui Juliui Žaltauskui.

S.Kladovas spėjo įvykdyti tik dalį moterų prašymų – sugadino I.Zaleckio žmonos automobilio stabdžius. Tačiau moteris laiku pastebėjo gedimą, ir nelaimės buvo išvengta.

S.Kladovas teismo buvo nuteistas šešių mėnesių lygtine bausme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

niko

niko portretas
Pasikesinimas i zmogaus gyvybe ir lygtines bausmes? Pilnas marazmas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių