Po išpuolio prieš merginą parduotuvėse šluojami ginklai

Po to, kai buvo žiauriai nužudyta plungiškė Ieva Strazdauskaitė, uostamiesčio ginklų parduotuvių darbuotojai pastebėjo, kad gyventojai ėmė masiškai ginkluotis – perkami ne tik dujiniai ir mažos galios pistoletai bei revolveriai, bet ir dujiniai balionėliai.

Vienas I.Strazdauskaitės dingimo istoriją atidžiai sekęs klaipėdietis liūdnai pajuokavo, jog Klaipėdoje žmonės per tą tragiško likimo merginos paieškų savaitę veikiausiai įsigijo tiek dujinių balionėlių, kad bendras jų kiekis gal net viršytų Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo atsargas.

Išaugo ir lankančiųjų savigynos kursus skaičiai, nes žmonės jaučiasi nesaugūs ne tik gatvėse, bet ir savo automobiliuose.

Klaipėdoje ginklais prekiaujančių parduotuvių darbuotojai teigia, kad "ginklavimosi tendencijos" išryškėjo jau praeitų metų rudenį, tačiau ypač suintensyvėjo per pastarąją savaitę.

"Ir iki to baisaus įvykio žmonės jau ne tik dujinius balionėlius, bet ir dujinius pistoletus pirko. Su kuo tai susiję? Juk matote, kokie laikai neramūs – Klaipėdoje vakare gatvėje geriau nesirodyti. Ir nors policijos suvestinėse nėra daug fiksuotų incidentų, kur būtų panaudoti dujiniai pistoletai ar balionėliai, bet žmonės dėl visa ko vis tiek perka. Šiais laikais nuo užpuoliko žodžiais neatsiginsi, kažką kišenėje vis tiek reikia turėti", – dėstė vienos Klaipėdoje veikiančios ginklų parduotuvės darbuotojas.

Valstybiniame ginklų fonde dujiniai ir mažos galios ginklai kainuoja 36–106 eurus, įprastos formos dujiniai balionėliai – 9 eurus.

Dar galima įsigyti rožinės spalvos dujinius balionėlius, skirtus merginoms. Jie savo forma primena lūpų dažų tūbelę.

Yra ir dailų rašiklį primenantys dujiniai balionėliai. Esą tokį daiktą išsitraukus iš rankinės ar kišenės, užpuolikas nespėtų nė sureaguoti, kas jam gresia. Šie balionėliai kainuoja iki 14 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ką,pavartosi ginklą..

Nu ką,pavartosi ginklą.. portretas
O jie susitare liūdys-mes pajuokaut norėjom. Liksi gyvas....bet teis ...už būtinosios ginties viršijimą.

Neptunas

Neptunas portretas
Statistika parodis kaip prasidės naudojimas ne pagal paskirti su durnais pasiaiškinimai: pasirodė, buvo apimta streso, nuvargusi, ir t.t. Nes neveltui sakoma ir lažda viena karta iššauna. Gryžta 90-ieji. Kas pirmas nušaus tas teisus. Policija su girtais vairuotojais nesusitvarko, motinom atsiprašant žmogžudėm dar gaus papildomai dujinių balionėliu ir ginklų atvėjų. Pats gailėstingiausias eu įstatymai ir iškrypėlių aktai kurie nustato viską prieš žmonių išnaikinima.

Jo

Jo portretas
Ginkluotis ir tik ginkluotis, kito kelio nera, policija irgi neapgins, tokie laikai atejo, kai banditizmas uz lango siaucia, gali nuzudyti dienos metu uz nieka ir greiciausiai zudikas nebus surastas..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių