Plungiškis bus teisiamas už 31 tūkst. eurų pasisavinimą

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje plungiškis kaltinamas iš savo darbovietės pasisavinęs daugiau kaip 31 tūkst. eurų.

Kaip pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra, G.I. taip pat kaltinamas tuo, kad apgaulingai bei aplaidžiai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą ir Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) teikiamose metinėse pelno deklaracijose pateikęs neteisingus duomenis išvengė pelno mokesčio mokėjimo.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys įrodo, kad kaltinamasis finansines machinacijas vykdė 2011–2014 metais. Būdamas atsakingas už įmonės turtą, jis imdavo pinigus neva ūkio išlaidoms, savinosi lėšas, gautas už gyvulių pardavimą, taip pat įvairiomis sumomis pinigus iš banke esančių įmonės sąskaitų pervedinėjo į savo žmonos sąskaitą. Taip per trejus metus G.I. iš viso pasisavino ir į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukė daugiau nei 31 tūkstančio eurų.

Kaltinamasis, siekdamas išvengti mokesčių, VMI skirtose metinėse pelno deklaracijose pateikė neteisingus duomenis apie įmonės pajamas, pelną ir turtą bei gautų lėšų panaudojimą ir taip išvengė beveik 8,5 tūkst. eurų pelno mokesčio sumokėjimo.

Už daugiau nei 31 tūkstančio eurų pasisavinimą plungiškiui gresia laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
O jei butum pasisavines ne 30 tukst, o 30 milijonu, taptum seimo nariu

Erzelis

Erzelis portretas
Pinigai brangesni už žmogų..??????.Už pasisavintus pinigus dešimt metų kalėjimo,o už per avariją pražudytus tris vaikus- (girtam Paulikui), devyni metai su amnestija.Kur teisybė,teisininkai ??? Skaitau,ir netikiu ką skaitau ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių