Plungės rajono gyventojas švaistėsi ginklu

Sušaudytus savo namo langus radusi Plungės rajono gyventoja užsiundė policininkus į kaimyno namus ir neapsiriko, vyras pateko už grotų.

59 metų Varkalių kaimo gyventoja sekmadienį pranešė Plungės rajono policijai, kad kažkas šovė į jos namą ir peršovė jos namo verandos langą.

Kadangi kaimynystėje gyvenantis 67-erių vyras ant šios moters griežė dantį, nuspręsta patikrinti, ar ne jis bus pavojingai pokštavęs.

Pareigūnai prieš vidurnaktį užgriuvo į gretimai gyvenančio vyro namus. Šeimininkas buvo smarkiai apgirtęs.

Policininkai iškrėtė namą ir rado neteisėtai laikomą dvivamzdį medžioklinį šautuvą bei septynis 16-to kalibro šovinius. Iš ginklo buvo visai neseniai šauta.

Naktį į pirmadienį jis praleido Plungės policijos ilgalaikio sulaikymo patalpose.

Varkalių gyventojai iš lūpų į lūpas skleidžia žinią, kad pas šį vyrą būdavę galima nusipirkti naminės degtinės.

Nepatvirtintais duomenimis, tokios kalbos pasiekė ir policiją, todėl varkališkis turėjo nemalonumų. Vyras buvo įsitikinęs, kad pareigūnams jį apskundė gretimai gyvenanti kaimynė, todėl ant jos pyko. Šias kalbas iš dalies patvirtino ir kratos rezultatai – name policininkai rado kelis litrus naminės degtinės.

Kadangi įvykio metu šis asmuo buvo neblaivus, naktį pareigūnai jo oficialiai apklausti negalėjo.

Pirmadienį prasiblaivęs jis jau bendravo su tyrėjais ir aiškino įvykio aplinkybes.

Varkališkiui bus įteikti įtarimai neteisėtai įsigijus, laikius ir panaudojus šaunamąjį ginklą bei sugadinus svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu. Jo laukia ir administracinė atsakomybė už naminės degtinės laikymą.

Tikimasi, kad baudžiamoji byla bus išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka, nes įtariamasis pripažįsta kaltę ir sutinka atlyginti kaimynei šūviu sugadinto stiklo paketo kainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių