Plungės rajone rasta 353 litrai naminės degtinės

  • Teksto dydis:

Sekmadienį, Plungės r. policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai, dirbdami pagal planą, apie 21.05 val. Plungės r., Šateikių sen., Godelių k., vienkiemyje, negyvenamos sodybos ūkiniame pastate, pačiame įkarštyje sulaikė du vyriškius, gaminančius naminę degtinę.

Abu vyrai – Plungės r., Šateikių sen., Vydeikių kaimo gyventojai. Jie jau buvo pagaminę 353 litrus naminės degtinės ir buvo pasiruošę dar 1960 litrų raugo naminei degtini gaminti. Iš tokio kiekio raugo jie būtų pagaminę dar apie 200 litrų naminės degtinės. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d. numatytą veiką (tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno penkiasdešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) arba juos realizavo yra baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų), o vyriškiai sulaikyti ir uždaryti į ilgalaikio sulaikymo patalpas.

Tą pačią dieną dar buvo nustatyti 8 vadinamieji taškai, šeši asmenys, kurie pardavinėjo naminę degtinę, ir du asmenys, kurie prekiavo cigaretėmis, pažymėtomis Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Iš viso buvo paimti 22,5 l naminės degtinės ir 341 cigarečių pakelis su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Prasižengusiesiems buvo pradėtos administracinės teisenos pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 177 str. (naminės degtinės, brogos arba kitų naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimas, įgijimas, laikymas, gabenimas, pardavimas ar kitoks realizavimas, jeigu tai neužtraukia baudžiamosios atsakomybės) ir 1632 str. (akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba tokiomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių