Plungės plėšikams – atpildas

Įžūliais nusikaltimais šiurpinę Žemaitijos kaimų žmones plėšikai pirmadienį ryte Klaipėdos apygardos teisme sulaukė atpildo. Tiesa, pripažinę visas jiems inkriminuojamas kaltes keturi jauni vyrai pelnė trečdaliu trumpesnes bausmes, nei galėjo tikėtis.

Prisipažinimu pelnė nuolaidą

2015-ųjų rudenį pasipylę drastiški mažų parduotuvėlių apiplėšimai bei vagystės Plungės, Kretingos ir Klaipėdos rajonų kaimuose vertė pareigūnus įtarti, kad tai vienos gaujos darbas.

Sutelkę pajėgas su Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais Plungės policininkai susekė keturis daugybę kartų teistus jaunus plungiškius.

Aurimas Gaudutis, Vladas Šimkus, Saulius Jonaitis ir Povilas Palčikas visiškai pripažino kaltę ir turėjo pagrindo tikėtis, kad byla bus išnagrinėta pagreitintu procesu nekviečiant liudytojų, jie žinojo, kad už prisipažinimą teismas skirtą jiems bausmę iškart sumažins trečdaliu.

Nusikaltimus tyrę pareigūnai išsiaiškino, kad visų nusikaltimų organizatorius, sumanytojas, vaidmenų skirstytojas bei idėjų generatorius – aštuonis kartus teistas 30-metis plungiškis A.Gaudutis.

Tai buvo akivaizdu ir teismo salėje. Jo kalba – sklandžiausia, veiksmai logiški, nors ir nusikalstami. Dar būdamas vaikas šis plungiškis pasižymėjo nesutramdomu elgesiu.

Gaujoje – du broliai

41-erių V.Šimkus teisiamųjų suole sėdėjo 10 kartų už vagystes, nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimą, neteisėtai laikyto nešaunamojo ginklo nešiojimąsi, turto prievartavimą, melagingų parodymų davimą. Jis buvo teistas Vokietijos bei Lenkijos teismų.

Bedarbis, menko išsilavinimo S.Jonaitis anksčiau teistas septynis kartus už nužudymą, vagystes, plėšimą ir sukčiavimą.

Nors ir nepanašūs išoriškai S.Jonaitis ir V.Šimkus yra broliai, tačiau visiškai nepanašūs. S.Jonaitis, panašu, yra visiškai priklausomas nuo savo bendrininkų. Klausydamas nuosprendžio jis nuolat krizeno ir akimis ieškojo vyresniųjų draugų pritarimo.

Jauniausias gaujos narys 22-ejų P.Palčikas jau yra sulaukęs teismo nuosprendžių už chuliganišką elgesį, vagystę bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Jis ir išklausęs nuosprendžio už plėšikavimą su gaujos nariais, kol kas liko laisvėje.

P.Palčiko darbas gaujose buvo išsinuomoti automobilį ir vežioti bendrininkus į nusikaltimų vietas bei iš jų. Vaikinas stebėdavo aplinką, kol jo bendrininkai vykdydavo piktadarybes.

Negailėjo nė senolių

A.Gaudutis Klaipėdoje nupirko plėšikavimui du ginklus.

Vienas pirmųjų nusikaltimų buvo Glaudžių kaimo parduotuvės apiplėšimas. Gaujos nariai žinojo, kad čia dirbanti plungiškė namuose gali turėti nemažai pinigų.

Į parduotuvę vyrai atėjo slėpdami veidus. Vienas jų parvertė ant žemės pardavėją ir išplėšė jai iš ausies auskarą.

Pagrobę moters rankinę nusikaltėliai nuskubėjo į pardavėjos namus. Pinigų jie nerado, bet pasiėmė kelis papuošalus.

Kitas gaujos nusikaltimas pasižymėjo ypatingu cinizmu. Plungiškai turėjo informacijos apie trijų pagyvenusių moterų, gyvenančių Kretingos rajone, Kretingsodyje, turtus. Jie pagrasino susidorosią su senolėmis, jei jos neatiduos nešiojamų žiedų. Kad močiutės pasiskubintų, plėšikai jas paragino smūgiais ir purškė joms į akis ašarinių dujų balionėliais.

Plėšdami Stanelių kaimo parduotuvę nusikaltėliai susišlavė nemenką kiekį rūkalų, gėrimų, pagrobė kasoje bei pardavėjų piniginėse buvusius pinigus.

Dar vieną žmogų nusikaltėliai bandė reketuoti apsimetę Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnu. Šeimininkas nepatikėjo melu, jog atvykėliai tikrinantys informaciją apie vagiamą elektrą bei neteisėtai įsigytą dyzeliną. Dėl šio nusikaltimo gaujos nariai teismo išteisinti, nes grasinimai nebuvę labai žiaurūs, o auka nepasidavė nusikaltėlių spaudimui.

A.Gaudutis ir V.Šimkus už grotų pasiųsti šešeriems metams. P.Palčikas ir S.Jonaitis kalės ketverius metus.

Kaltininkai solidariai turės atlyginti nukentėjusiųjų patirtą žalą. Teismo nuosprendį paskelbęs teisėjas vardijo, kaip nusprendė pasielgti su daiktiniais įrodymais. Įdomu, kad gaujos organizatoriui nuspręsta grąžinti ne tik vienos pasilinksminimo įstaigos kortelę, bet ir Plungės bibliotekos skaitytojo pažymėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

za

za portretas
tas jur fakus rodo - ciulpiks yra. ciulpe kaimely savo ciulpia ir dabar. gaidelis

Baisu

Baisu portretas
juokas ir nieko daugiau. Tokius sunkius nusikaltimus padarę banditai,kurie daug kartų teisti,taip švelniai nuteisti.Nepamirškite,kad po pusės laiko,jie turi galimybę sugrįžti ir vėl plėšti,žudyti.Ir nedrįskite žurnalistai rašinėti,kad girdi nusikaltėliai susilaukė atpildo.Jie ne atpildo.o eilinį kartą susilaukė pasigailėjimo.Teismų meilė nusikaltėliams tęsiama.

!!!!

!!!! portretas
Tikriausiai ne NARKOSOS ?????, Jei narkomanai tai gryvovna su lansbergu uz menesio AMNESTIJA ir tie butu laisveje! !!! Nes lansbergams NARKOSOS SVENTAS REIKALAS! !!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių