Per plauką nuo tragedijos: ant mašinų driokstelėjo seni balkono langai

Incidentas pačiame miesto centre pribloškė ir visko mačiusius policijos pareigūnas. Daugiabučio kieme kelių liudininkų akivaizdoje ant automobilių žnektelėjo seni mediniai langai. Žmonės nenukentėjo.

Nelaimė Gegužės gatvėje įvyko trečiadienį apie 16 val. Tądien uostamiestyje pūtė stiprokas apie 17 m/s vėjas.

Klaipėdietis lauke šnekučiavosi su pažįstamais, kai pakėlęs galvą į viršų išvydo siaubingą reginį.

Iš pradžių „atšoko“ tik dalis balkono konstrukcijos, vyrai iškart ėmė skambinti mašinos savininkui, kad suskubtų patraukti.

Tačiau sureaguota per vėlai.

„Vėjo gūsis „pagavo“ seną medinę balkono konstrukciją ir visa krūva medžio ir stiklo krito vos ne ant galvų žmonėms, tuo metu buvusiems kieme. Visa laimė, kad krito kelių metrų atstumu. Sudaužyti du automobiliai, vienam išmuštas stiklas, nulaužtas veidrodis, sulankstytas stogas ir pažeista geometrija, kitas apgadintas nedaug, vos keli pabraižymai. Savininkai griebėsi už galvų, nes mašinos neapdraustos kasko draudimu. Tragedija“, – baisėjosi vyras.

Savininkai griebėsi už galvų, nes mašinos neapdraustos kasko draudimu. Tragedija.

Tuo metu aikštelė buvo pilna mašinų, netoliese vaikščiojo žmonės. Atsitiktinumas, kad stiklas nesužeidė praeivių.

16.09 val. iškviesti policijos pareigūnai apžiūrėjo įvykio vietą ir priėmė abiejų „Kia“ ir „Peugeot“ automobilių savininkų pareiškimus.

Belstasi ir į buto šeimininko duris, tačiau niekas neatsiliepė.

Panašu, kad langai subyrėjo visai ne dėl vėjo, o dėl pačių namo valdytojų apsileidimo. Trijų aukštų daugiabutyje yra ir daugiau neprižiūrėtų balkonų mediniais langais, žmonės bijo, kad vieną dieną iškris ir likusieji.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika sakė tokio incidento, kad ant mašinų ar žmonių nukristų balkono dalys, mieste dar negirdėjęs.

Esą atlyginti nuostolius žmonėms turėtų tas, kam nuosavybės teise priklauso balkonas.

„Jeigu namas – senos statybos ir tą balkoną savo ruožtu įsistiklino fizinis asmuo, reiškia jis yra asmeniškai atsakingas už balkono būklę“, – nukirto M. Džermeika.

Jei būstas būtų apdraustas, žalą veikiausiai atlygintų draudimo kompanija, priešingu atveju išlaidas civiline tvarka teks padengti pačiam savininkui, kuris nepasirūpino laiku pasikeisti langus.

„Daiktas yra daiktas. Svarbu, kad žmogus nenukentėjo“, – atkreipė dėmesį viršininkas.

Įvykį tiria Klaipėdos miesto policijos komisariatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Dievė Dievė :D

Anonimui Dievė Dievė :D portretas
Čia bandai apsimesti protingu? Prie ko polocija? Kad viską iformintu ir galėtum prasyti atlyginti žalą. Oro neapkaltinsi, nes kaltas balkono savininkas, kuris neprižiuri savo turto. Jei nesugeba susitvarkyti, ar nėra tam pinigu. Balkono išardimui jų nereikia....

Anonimui Dievė, Dievė

Anonimui Dievė, Dievė portretas
Džiaugiuosi, kad Klaipėdoje gyvena tokie kaimiečiai kurie reaguoja į įvykusią nelaimę. Jei jie būtų miestiečiai kaip tamsta ir tik demonstruotų savo beraštiškumą tai tikrai Dievė, Dievė.

Anonimas

Anonimas portretas
Eilinį kartą įsitikinu, kad Klaipėdos miesta kaimiečių užtva. Galima pasidomėti, o prie ko čia tarkim policija, kad nukrito nusenęs balko rėmas? koks čia nusikaltimas? Gal oro sąlygas apkaltinsim nusikaltimu prieš žmoniškumą? Kokie kaimiečiai, Dievė, Dievė. Jums kaimiečiams Vilniaus ir Kauno nepasiekti - NE-KA-DA. Reikia ne partijas keisti, o SMEGENINĄ.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių