Pinigų vilionėms – gudravimai

Nebylėmis apsimetančios tamsaus gymio merginos, kaulijančios pinigų, jau atsibastė ir į Klaipėdą. Šią savaitę jos sukinėjosi pačiame miesto centre.

Jaunos, žvitrių tamsių akių, truputį primenančios čigones merginos vidurdienį stabdė praeivius Naujojo Sodo gatvėje.

Jos maloniai šypsojosi, rodė mūsų trispalve pažymėtus lapus ir prašė pasirašyti po tekstu, kuriame kalbama apie paramą kurtiems vaikams. Pirštu uždengusios pagrindinę teksto dalį, kurioje rašoma apie aukos dydį, jos bruko rašiklį praeiviams.

Atidžiau paskaitęs, po kuo prašoma suraityti parašą, gudresnis praeivis atkreipė dėmesį, kad tekstas visiškai nesąmoningas: "Pažyma apie regioninio kurtiesiems ir neįgalių žmonių A neturtingi vaikai norime atverti international centre ačiū". Lape nubraižyta lentelė su grafomis: parašas, kodas, miestas, dovana.

Merginos apsimetė, kad yra kurčnebylės, tačiau netrukus sava kalba čiauškėjo tarpusavyje.

"Tai pats akivaizdžiausias sukčiavimas. Pasitaikė panašių atvejų, bet pastaruoju metu Klaipėdoje tokių asmenų nebuvo. Prieš kelerius metus panašiai elgėsi vyrai. Jei gerai pamenu, tai buvo žmonės iš Rumunijos", – kalbėjo 1-ojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Busilas.

Uostamiestyje karštosiomis dienomis buvo pasirodę ir raišuojančių duoneliautojų.

Pirmiausia meistriškai šlubuojantys tamsiagymiai veikėjai buvo pastebėti Vilniuje prie Aušros vartų. Dabar juos galima pamatyti ir Melnragėje bei kitose vietose, kur būna daugiau žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aldona

aldona portretas
nelabai aišku kas per gudročius lygina ES su Amerika?

Klaipėdskas

Klaipėdskas portretas
Kai paskambini policijai, ji praktiškai nereaguoja. Prieš porą metu 40 min sekiojau 2 jaunuoliu, kuriuos bejamačiau užsiimančius ta pačia veikla pagr, miesto gatvėje, ir aiškinaupoicijai, kur rasti, bet paskui jau spjoviau. Tie jaunuoliai vis dar gyvena Klaipėdoje jei ką ir visai neaišku kuo čia dar užsiima. Ką veikia policija ?

as

as portretas
Tas merginas praeitais metais sutikau Monmartre, Paryžiuje. Apsimečiau, kad nesuprantu, jos, iki to kurčnebylės, aktyviai kalbėjusios rankomis, neteko kantrybės ir išsidavė: angliškai prakalbo, kad aš turiu aukoti. Manau, šioms aferistėms ne vieta mūsų mieste.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių