Petardos skriejo per balkoną

Šventiniu laikotarpiu didesnis dėmesys skiriamas naudojamai pirotechnikai. Incidentų jau neišvengta. Pasitaikė atvejų, kai nepilnamečiai jas mėtė iš balkono. Į Teatro aikštę Naujųjų metų pasitikti atėję klaipėdiečiai turėtų nepamiršti, jog sprogdinti petardas čia draudžiama.

Tvarka pateisino lūkesčius

Teatro aikštė zona be pirotechnikos paskelbta antrus metus. Tokia praktika pateisino lūkesčius.

Atkreipiamas dėmesys, kad anksčiau per Naujųjų metų sutiktuves į Teatro aikštę atėję žmonės pasijusdavo lyg karo zonoje. Pirotechniką paprastai naudoja ir neblaivūs asmenys, nors tai daryti draudžiama.

"Kažkur turi būti ramybės oazė. Nemanau, kad dėl to kažkam gali kilti problemų. Juk pirotechniką galima naudoti visose kitose miesto vietose", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Saulius Valiulis.

Teatro aikštėje per Naujųjų sutiktuves laukiami ir tie, kurie nori pasigrožėti tradiciškai miesto dovanojamu fejerverku. Paprastai jis nublanksta tarp kitų dangų nušviečiančių efektų.

Šventiniu laikotarpiu stiprinama pirotechnikos naudojimo ir prekybos kontrolė. Ją atlieka ne tik policijos, bet ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.

Nors patikrinimus kontrolieriai vykdo vos ne kasdien, pažeidimų kol kas nėra nustatyta.

"Kasmet šventiniu laikotarpiu skiriame didesnį dėmesį pirotechnikos naudojimo kontrolei. Siekiame, kad būtų išvengta nelaimių, gyventojams nereikėtų kentėti triukšmo", – komentavo S.Valiulis.

Kėlė pavojų ne tik sau

Dėl pirotechnikos naudojimo kontrolieriai kol kas nusiskundimų nesulaukė. Tačiau viešojoje erdvėje tėvai įspėjami apie nederamą ir pavojingą vaikų elgesį.

Pasitaikė atvejų, kai nepilnamečiai petardas mėtė iš daugiabučių namų balkonų. Laimė, kad jos neužkrito ant pro šalį einančių žmonių. Paaugliai nevengia petardų mėtyti ir po praeivių kojomis. Tėvų prašoma atidžiai patikrinti, ar vaikai neturi pirotechnikos priemonių.

Neatsargiai, ne pagal taisykles naudojant petardas galima ne tik patiems susižaloti, bet ir sukelti grėsmę kitiems. Prieš naudojant pirotechnikos priemonę, patariama atidžiai perskaityti instrukciją.

Pabrėžiama, kad sprogdinti galima tik lauke, išskyrus mažo galingumo pirotechniką, kuri gali būti naudojama ir namuose. Sprogmenis patariama uždegti kuo toliau nuo žmonių, pastatų ir automobilių, o naudojant minioje nenukreipti į kitus asmenis.

Pirotechnikos gaminiui nesuveikus iš karto, nereikia bandyti jo uždegti iš naujo, prieiti galima ne anksčiau kaip po 15 minučių. Jokiu būdu negalima ardyti sprogmenų.

Pradėjo šaudyti vėliau

S.Valiulis atkreipė dėmesį, kad šiemet pirotechnika mieste imta naudoti vėliau nei įprastai. Ankstesniais metais masiniai šaudymai ir pokšėjimai mieste prasidėdavo dar prieš Kalėdas.

"Gal žmonių požiūris yra pasikeitęs. Be to, pirotechnika nėra pardavinėjama nepilnamečiams", – dėstė S.Valiulis.

Pirotechninius gaminius draudžiama naudoti prie ligoninių, mokymo įstaigų, vaikų darželių, bažnyčių. Jų negalima sprogdinti nuo 22 iki 8 valandos, išskyrus švenčių dienas.

Po Naujųjų sutiktuvių miestiečių prašoma susirinkti fejerverkų liekanas, kad nebūtų priteršti kiemai, viešosios miesto erdvės.

Paprastai po švenčių tvarkytojai surenka daug atliekų. Daugiausia – fejerverkų liekanų ir šampano butelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zzz

Zzz portretas
Kodel cia apie kitus miestus raso kas nutinka o apie mano miesta nieko (GRIGIŠKĖS). 15 - meciui buvo susproge visi pirstai ant abieju ranku sprogdinant petarda.

Anonimas

Anonimas portretas
gyvenu priemiestyje pas mus nutilus šaudymams išėjau į lauką miesto pusė tiesiog bildėjo visas dangus jausmas tikrai nekoks nes fejerverkų beveik nematyti tik tas baisus triukšmas

Fufaike

Fufaike portretas
Jei nepardavinejama mazameciams tai is kur mazi niekseliai ju gauna?reklaminis straipsnelis kaip viskas grazu.tik gaila,patamsyje eiti per kiemus,kaip fronte....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių