Pėsčiųjų perėjoje moksleivis neteko danties

Antradienio rytas uostamiestyje paženklintas auto įvykiu, kuriame nukentėjo moksleivis. 15-metis klaipėdietis automobilio buvo kliudytas pėsčiųjų perėjoje, ties Žemynos gimnazija.

Incidentas nutiko apie prieš 8 valandą ryto. Pirminiais duomenimis, Kretingos gatvę pėsčiųjų perėjoje kirtęs vaikinas buvo partrenktas „Citroen“ automobilio. Jį vairavo jauna, dviejų metų vairavimo stažo neturinti vairuotoja.

Liudininkų teigimu, vaikiną merginos vairuojamas automobilis kliudė jau tuo metu, kai moksleivis beveik buvo perėjęs perėję. Tačiau vairuotoja neįsitikino ar moksleivis saugiai kirto gatvę ir pradėjo judėti važiuojamąja kelio dalimi. Tuomet automobilio veidrodėlis kliudė pėsčiąjį. Vaikinas krito ant
gatvės ir susižalojo lūpą, išsimušė dantį.

Automobilį vairavo 18-metė vairuotoja. Sužalotą moksleivį apžiūrėjo medikai ir išleido sužeidimus gydytis namuose. „Žemynos“ gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ūkio ir bendriesiems reikalams Kazys Grinkevičius pastebėjo, kad tamsiais žiemos rytais Kretingos gatvėje nutįsta didelės automobilių eilės.

„Viena šalia kitos yra įsikūrusios dvi mokyklos. Visi tėvai vaikus stengiasi atvežti kone iki pat durų. Sunku suprasti tuos žmones, bet daugelis vairuoja pasibaisėtinai. Pats šį rytą mačiau, kaip iš šalutinės gatvės į pagrindinį kelią lindo automobilis, labai jau pavojingai manevruodamas“, – antradienio rytą pasakojo mokyklos darbuotojas.

Įstaigos vadovo pavaduotojas pastebėjo, kad prie mokyklos esanti perėja yra apšviesta.

„Bet norėtųsi, kad būtų šviesiau. Gal ir kryptinio apšvietimo reikėtų. Kai orai prasti, lynoja, vairuotojams matomumas būna labai prastas. O rytais visi į mokyklas skuba. Nesaugu tikrai“, – kalbėjo mokyklos direktorės pavaduotojas.

Tiesa, K.Grinkevičius pripažino, kad eismo įvykiai mokyklos prieigose nėra dažni.

"Tai greičiausiai atsitiktinumas. Eismo įvykiai šioje vietoje nėra dažni. Bet automobilių srautai yra dideli, susidaro uždaras ratas, mašinos suvažiuoja tuo pačiu metu, prieš prasidedant pamokoms", – tikino mokyklos darbuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moksleivė

Moksleivė portretas
Tokiai teisės atimti, kad nemato akim.

A

A portretas
Tai kad vaikas guli ligonineje...

valiooo

valiooo portretas
Pasisekė 15mečiui,dabar už ta dantuka tai 18metei teks padirbėti su lūpom.ir jokių skriaudų
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių