Pelnymusi iš merginų prostitucijos kaltinami sutuoktiniai stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje pelnymusi iš kito asmens prostitucijos kaltinama klaipėdiečių sutuoktinių pora.

Pasak Šiaulių apygardos prokuratūros ir Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, 24-erių metų vyras ir 21-erių metų jo žmona policijos pareigūnams įkliuvo praėjusių metų gegužę. Sutuoktiniai buvo sulaikyti vieno Šiaulių prekybos centro mašinų stovėjimo aikštelėje įtarus, kad jie organizavo prostituciją ir iš to uždirbo pinigus.

Atlikus ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad vyras ir žmona iš pradžių surasdavo merginą ir įkalbindavo ją verstis prostitucija. Merginų jie ieškodavo įvairiose skelbimų portaluose, laikraščiuose, socialiniuose tinkluose, kur moterys ieškodavo darbo. Vieną iš merginų jie patys susirado socialiniame tinkle, o kitoms parašydavo jų nurodytais kontaktais darbo skelbime. 

Nuo šių uždarbiautojų nukentėjo trys moterys, dvi iš jų – nepilnametės. 2016 metų pabaigoje ir 2017 metų pradžioje kaltinamieji vienoje iš internetinių svetainių įkeldavo merginų anketas apie lytinių paslaugų suteikimą už atlygį. Jose būdavo nurodoma merginos, suteiksiančios paslaugą, nuotrauka bei telefono numeris, kuriuo atsiliepdavo ir susitikimus derindavo 21-erių kaltinamoji. Jos vyras vežiodavo merginas iki vietų, kur būdavo suteikiamos paslaugos. Dažniausiai būdavo nuomojami pigiausių viešbučių kambariai, ilgesniam laikui nuomojamas butas arba paslaugos būdavo atliekamos tiesiog klientų automobiliuose.

Didžioji dalis klientų būdavo šiauliečiai, tačiau merginos būdavo vežamos ir į kitus miestus.

Kaltinamieji buvo sutarę, kad nukentėjusioms mokės ne daugiau kaip pusę sumos už atliktą paslaugą. Pagal byloje surinktą medžiagą, mergina per dieną sutuoktiniams galėdavo uždirbti nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų.

Vyras ir žmona savo kaltę pripažįsta. Sutuoktinis – jau kartą teistas, 2015 metais teismas jį pripažino kaltu pažeidus viešąją tvarką. Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos jiems numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.


Šiame straipsnyje: prostitucijaprekyba žmonėmis

NAUJAUSI KOMENTARAI

BAUDA

BAUDA portretas
Seimo nare SIULO BAUSTI TUOS KURIE MOKA UZ SEKSA! PROSTITUTE YRA AUKA..PROTINGAS SPRENDIMAS!!!! SEKMES priimant realybeje.

...

... portretas
Va būtent tokie labiausiai ir bijo prostitucijos legalizavimo.

Jo

Jo portretas
Gal geriau dekriminalizuokim
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių