Pavogtos tūkstančius eurų kainavusios meškerės

Klaipėdos rajone ir toliau siautėja vagys. Uostamiesčio policija nuolat gauna pranešimus apie apvogtus statomus ar jau įrenginėjamus namus. Dažniausias vagių grobis – brangūs statybiniai įrankiai.

Birželio 5-osios naktį Mazūriškėse nuo ilgapirščių nukentėjo žvejys. Vagys išlaužę pirmojo aukšto plastikinį langą, pateko į katilinės patalpas, o iš ten į garažą, kuriame buvo laikomi ne vieną tūkstantį eurų kainuojantys garsių firmų žvejybos įrankiai.

„Įdomiausia yra tai, jog mes su šeima turėjome svečių ir iki pirmos valandos nakties vakarojome lauke. Atsikėliau 5.30 val. ir jau radau išlaužtą langą bei pavogtas brangias meškeres, keletą kitų daiktų, kurą. Vagys rankiniu būdu pakėlė garažo vartus ir parėmė juos slidinėjimo lazda. Iš lauko pusės prie garažo stovėjo trys automobiliai, tačiau tai plėšikams nesutrukdė. Naktį name miegojo šeši žmonės ir nieko negirdėjo.

Meškerės ir degalai turėjo sverti nemažai, todėl iš įvykio vietos turėjo viską išgabenti mikroautobusu. Labai keista, kaip vagys žinojo, jog išlaužus katilinės langą galima tiesiai patekti į garažą, o ne tradiciškai – į gyvenamas patalpas“, – portalui pasakojo nukentėjęs Alvydas.

Manoma, jog vagystę įvykdė gerai organizuoti nusikaltėliai, kurie prieš tai galėjo sekti nukentėjusiuosius ir rinkti vertingą informaciją.

„Mūsų namas nėra aptvertas tvora, todėl viskas puikiai matosi ir iš toliau. Mus turėjo stebėti ir laukti kol užges šviesos, nueisime miegoti. Šį namą nuomojamės vos du mėnesius, tad net artimiausių draugų nespėjome pasikviesti į svečius. Kasdien pro namą pravažiuoja daug statybininkų, pagalbinių darbininkų. Jeigu garažas buvo praviras, galėjo pastebėti ant lentynų sudėtas meškeres. Garažas yra skirtas dviem mašinoms, didelis, viskas matosi kaip ant delno“, – teigė žvejys.

Pavogtus žūklės įrankius vagys greičiausiai bandys realizuoti turguje.

„Pavogė net 35 meškeres su ritėmis. Keturiolika iš jų buvo visiškai naujos, dar neišpakuotos, skirtos velkiavimui jūroje. Išnešė ir dvidešimt vieną spiningą su valais, pilnai paruoštus žvejybai. Įvertinta žala siekė daugiau nei 5200 eurų. Labai apmaudu. Pavogtų meškerių ieškojau turguje, tačiau ten pardavinėjami pigūs įrankiai. Prekeiviai net neslėpė, jog kiekvieną dieną, kai dirba turgus, sulaukia pasiūlymų įsigyti meškerių už ženkliai žemesnę kainą.

Iš tikrųjų esu labai sujaudintas, nes žvejų bendruomenė labai stengiasi ir nori padėti surasti vagis. Paskelbus informaciją apie pavogtus žūklės įrankius, masiškai žinia pradėjo dalintis socialiniame tinkle „Facebook“. Tikiu, kad pavyks nustatyti kaltininkus“, – vylėsi Alvydas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Ką vienam veikti su 35 meškerėm??????????????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių