Paskelbtas nuosprendis narkotikų prekeiviams

  • Teksto dydis:

Paskelbtas nuosprendis 2017 m. gegužės mėnesį baigtoje baudžiamojoje byloje dėl narkotinių medžiagų platinimo labai dideliais kiekiais.

Trys uostamiesčio ir sostinės su organizuotu nusikalstamumu siejami gyventojai buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn po sėkmingos Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) operacijos.

2016 m. spalį automagistralėje sustabdyti du iš Vilniaus į Klaipėdą važiavę automobiliai ir sulaikyti trys jais vykę asmenys. Pas anksčiau neteistą klaipėdietį buvo rastas labai didelis narkotinės medžiagos - heroino kiekis, narkotinė medžiaga - kokainas bei kitų asmenų dokumentai. Jo bute Klaipėdoje aptikti neteisėtai laikyti psichotropiniai vaistai ir narkotinė medžiaga - kanapės.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad apie 100 g kvaišalų sulaikytasis įgijo sostinėje pas praeityje už plėšimą, vagystę, neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu bei nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis teistą vilnietį.

Narkotikų pirkimo-pardavimo sandoryje jam tarpininkavo du klaipėdiečiai. Vienas iš jų, 33 metų amžiaus, už nužudymą, turto prievartavimą bei narkotikų platinimą teistas asmuo 2015 metais lygtinai paleistas iš pataisos namų ir nusikaltimo padarymo metu privalėjo dalyvauti elgesio pataisos programose.

Sulaikymo metu jis pasipriešino policijos pareigūnams ir pabandė praryti narkotikus. Pas sulaikytąjį ir jo 11 kartų teistą bendrininką aptikta heroino. 2017 m. rugsėjį policijos pareigūnams pasipriešinęs kaltinamasis nuteistas 1 m. 11 mėn. 10 d. laisvės atėmimo bausme.

Vilnietis sulaikytas 2017 m. vasario mėnesį. Jo gyvenamojoje vietoje sostinės policijos pareigūnai aptiko kanapių, hašišo bei opijaus.

Šių metų gegužę Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį „narkotikų“ byloje. Pasak Klaipėdos apskrities policijos pranešimo, už neteisėtą disponavimą heroinu labai dideliais kiekiais organizuotoje grupėje ir narkotikų platinimą dviem klaipėdiečiams paskirtos griežtos 15 ir 11 metų laisvės atėmimo bausmės atitinkamai, o 100 g heroino už 4 300 eurų įgijęs asmuo nuteistas 36 900 eurų bauda.

Įtariama, narkotines medžiagas nuteistiesiems pardavęs vilnietis išteisintas neįrodžius, kad jis dalyvavo nusikalstamoje veikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arce

Arce portretas
Jei jau nuteisti o tai kur foto. Žinot visuomenei reikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių