Pasieniečiai gelbėjo ant seklumos užplaukusio katerio keleivius

  • Teksto dydis:

Kuršių mariose ant seklumos užplaukus kateriui jo keleiviams prireikė pasieniečių pagalbos. Atskubėję Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai saugiai perkėlė 12 pramogavusių žmonių į pagalbon atplaukusį kitą laivą.

Vėlyvą šeštadienio vakarą VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos pasienio užkardos pareigūnai iš Klaipėdos uosto dispečerio gavo pranešimą apie incidentą Kuršių mariose. Už maždaug 8 kilometrų nuo Kiaulės nugaros ant seklumos užplaukė pramoginis turistinis kateris. Turėta žinių, kad jame yra 12 keleivių ir 2 įgulos nariai. Į pagalbą atplaukusiam kitam laivui dėl didesnės grimzlės nepavyko priartėti prie katerio.

Iškart iš Kopgalio Teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo centro gelbėjimo darbams buvo išsiųstas greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“. Nuvykę į incidento vietą pasieniečiai savo plaukiojimo priemone visus keleivius saugiai perkėlė į netoliese stovėjusį pagalbon atplaukusį laivą. Kateryje liko tik 2 įgulos nariai, likę laukti, kol bus nutraukti nuo seklumos.

Operacijos metu medikų pagalbos katerio keleiviams ir įgulos nariams neprireikė.


Šiame straipsnyje: pasieniečiaikaterisseklumaVSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rokas

Rokas portretas
Tame kateryje leidžiama iš viso 12 žmonių įskaitant ir įgulą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių