Pareigūnai miškuose ieškojo pasiklydusių grybautojų

  • Teksto dydis:

Grybaujant galima puikiai praleisti laiką, tačiau reikia nepamiršti ir savo saugumo. Klaipėdos apskr. VPK Kretingos r. policijos pareigūnai per pastarąsias porą dienų gavo ne vieną pranešimą apie miške paklydusius grybautojus ir vyko jų ieškoti. 

Antradienį ryte pareigūnai ieškojo dingusių dviejų moterų – motinos ir dukters. Paklydusios miške moterys paskambino numeriu 112 ir paprašė pagalbos mat nežinojo, kur esančios.

Po pietų apie 14.30 val. sulaukta dar vieno skambučio, šįkart pasiklydęs pasisakė vyras. Jis teigė esantis ne vietinis ir nežinantis, kaip išeiti iš miško.

Pradingėlio ieškoti išvyko trys ekipažai – vieni šukavo mišką, kiti važinėjo aplinkiniais keliais. Pagaliau paieškos dalyviams pavyko su juo susisiekti telefonu ir sulaukti patvirtinimo, kad jis girdi įjungtas policijos automobilio sirenas. Vyras ėjo į garso pusę.

Pareigūnai prašo į miškus ir kitas nepažįstamas vietas ketinančius keliauti asmenis atsakingai pasiruošti žygiui – pakrauti telefonus, įdiegti juose buvimo vietą patvirtinančias programėles, jei reikia, pasiimti kompasus ir pranešti šeimos nariams, kur planuojate būti. Pasiklydus tai labai palengvins paiešką atliekančių tarnybų darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių