Pareigūnai: jei gyventojai būtų draugiškesni, vagys nebūtų tokie drąsūs

Klaipėdiečiai turėtų būti atidesni ir labiau saugoti savo pačių bei kaimynų būstus. Butvagiai visrakčiais darbuojasi bei laužo pirmuosiuose aukštuose gyvenančių žmonių langus ne naktimis, o dieną.

Klaipėdiečiai turėtų būti atidesni ir labiau saugoti savo pačių bei kaimynų būstus. Butvagiai visrakčiais darbuojasi bei laužo pirmuosiuose aukštuose gyvenančių žmonių langus ne naktimis, o dieną.

Pastarųjų dienų įvykiai Klaipėdoje rodo, jog nusikaltėliai žino, jog žmonės nėra atidūs ir nelinkę pranešti apie vykdomus nusikaltimus policijai.

Savaitgalį Budelkiemio gatvės 4-ajame name gyvenanti moteris buvo išvažiavusi, o kai grįžo, suprato, kad jos namuose pabuvojo vagys. Nusikaltėliai įsibrovė per langą, atlenkdami plastikinio rėmo apvadus.

Butas buvo apverstas aukštyn kojomis. Panašu, kad vagys nežinojo, kur 52 metų šeimininkė laikė vertybes. Versdami daiktus ir žvalgydamiesi tradicinėse vietose jie aptiko 27 tūkst. litų, 4 tūkst. kronų, 300 eurų bei moters aukso papuošalus.

Esama įtarimų, kad nusikaltimas įvykdytas šviesiu paros metu, o per langą į butą vagiui padėjo įlipti bendrininkas.

Tai ne vienintelis panašaus braižo nusikaltimas, įvykdytas pietinėje Klaipėdos dalyje pastarąją savaitę. Kiek anksčiau šeimininkai neteko kelių tūkstančių litų.

Kol kas uostamiesčio 2-ojo policijos komisariato pareigūnai įtariamųjų nėra sulaikę, tačiau seka jų pėdomis.

Jiems pavyko sučiupti kitą nusikaltimų braižą turintį vagį. Prastos kokybės užraktams įgudęs ir ne kartą teistas butvagis nesunkiai pritaikydavo raktus ir įsibraudavo vidun.

Kaip ir daugelį vagių bei plėšikų, jį domino tik pinigai bei aukso papuošalai.

Pareigūnai sulaikė ne tik vagį, bet ir jo bendrininkus, tad tikimasi išaiškinti daugiau šiemet pritaikant raktą įvykdytų vagysčių. Teismas leido įtariamuosius sulaikyti ilgesniam laikui.

Klaipėdos 2-ojo policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis įsitikinęs, kad kaimynai gali padėti išvengti panašių įvykių.

„Jeigu daugiabučių namų gyventojai būtų draugiškesni ir atidesni, ypač tie, kurie visą dieną būna namuose, vagys nebūtų tokie drąsūs“, – teigė pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Nuo mūsų daugiabučio vienos iš sienų, palei gatvę auga aukšta gyvatvorė (apie 2m aukščio). Aš kažkaip ėmiausi to reikalo ir apkarpiau gyvatvorę iki ~1 metro aukščio. Tai sunkus darbas, nes rankomis karpant jos paskausta, o vėliau dar ir krūvą šiukšlių reikia sunešioti. Dėja nepavyko apkirpti gyvatvorės per visą ilgį, nes išlindo viena kaimynė ir pradėjo mane konveikti, sakydama kad po jos langais ji nori aukštos gyvatvorės. Tai taip ir gavosi keistai, kad du trčdalius nukirpau, o po vienos kaimynės langais taip ir želia netvarkingi krūmynai. Tikiuosi mano kaimynės niekas neapvogs.

Patys kvaili

Patys kvaili portretas
Pažvelkit pro langus, kokiais krūmais apaugę mūsų daugiabučių žemesnieji aukštai. Nenuostabu, kad vagims tai netrukdo darbuotis net dieną. Siūlyčiau visiems, pirmuose aukštuose gyvenantiems, prie savo balkono langų, išsikirsti visus nereikalingus, saulę užstojančius ir vagims rankas atrišančius krūmokšnius.

brangute

brangute portretas
Gaila, bet zmones Lietuvoje labai nedraugiski ir nesolidarus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių