Pardavinėti nuomotą fotoaparatą nesutrukdė nė policija

Brangų fotoaparatą išnuomojusios uostamiesčio įmonės darbuotojai sužinojo, kad jų daiktą klientas jau bando parduoti. Bandymas užkirsti tam kelią buvo bevaisis, kirsti vagiui per nagus nepadėjo nė policija.

Žadėjo grąžinti, jei neparduos

Penktadienio vidurdienį įmonėje "Fotoaparatas.lt" Mindaugas M. išsinuomojo veidrodinį fotoaparatą ir objektyvą. Abu šie daiktai verti apie 4 tūkst. eurų. Pagal sutartį juos turėjo grąžinti pirmadienį.

Išeidamas vyras lyg ir juokais pratarė: "Jei nepavyks parduoti, pirmadienį grąžinsiu."

Maždaug po valandos į įmonę paskambinęs kitas žmogus ėmė klausinėti apie tokias pat, kaip išnuomoto fotoaparato ir objektyvo, technines savybes.

Darbuotojai įtarė, kad gali būti kalbama apie įmonės daiktus.

Jie paprašė pašnekovą apžiūrėti, kokie yra tų fototechnikos daiktų serijos numeriai. Įtarimai pasitvirtino – klientas pardavinėjo išsinuomotus daiktus.

Keli darbuotojai šoko į automobilį ir jau pakeliui į tą vietą, kur pirkėjas ir pardavėjas derėjosi, paskambino policijai.

Pareigūnai patarė sulaikyti minėtą vyrą ir tada dar kartą paskambinti, mat policininkai kažkur netoli patruliavo ir žadėjo neužtrukti.

Pareigūnų nebijojo

Kai įmonės darbuotojai atskubėjo prie centrinio pašto, Mindaugo M. ten jau nebuvo, jis sėdo į automobilį, kur jo laukė moteris ir kitas vyras, ir išvažiavo, pažadėjęs grįžti po pusvalandžio.

Bandymas jam prisiskambinti buvo nesėkmingas – telefonas buvo išjungtas.

Netrukus pats Mindaugas M. paskambino fotoaparato pirkėjui ir pažadėjo atvažiuoti po pusvalandžio, tačiau daugiau nebepasirodė. Telefonas ir vėl buvo išjungtas.

Nieko nelaukdama parduotuvės vadovo įgaliota darbuotoja nuvyko į policiją ir parašė pareiškimą, jame nurodė ne tik Mindaugo M. asmens duomenis, telefono numerį, bet ir automobilio, kuriuo jis buvo atvykęs prie pašto, markę, valstybinius numerius ir spalvą.

Mergina prašė padėti sulaikyti brangius daiktus parduoti ketinusį asmenį, bet sulaukė pasakymo, kad nuomos sutartis baigsis pirmadienį, tik jei tada klientas negrąžins daikto, bus galima pradėti tyrimą.

Tą pačią dieną "Fotoaparatas.lt" darbuotojams dar kartą pavyko susisiekti su Mindaugu M. telefonu.

Fototechnikos nuomotojai pasakė jam žinantys apie ketinimus realizuoti išsinuomotus daiktus ir paprašė gražiuoju juos grąžinti, tada pažadėjo atsiimti pareiškimą iš policijos.

"O aš dar nieko blogo nepadariau, turiu nuomos sutartį, pagal kurią galiu fotoaparatą ir objektyvą turėti iki pirmadienio. Jeigu mane ir sulaikys, turės paleisti", – be jokios įtampos balse pareiškė vyras.

Tikėjosi veiksmingos pagalbos

Vėliau jis dar kartą paskambino nuomotojams klausdamas, ar pareiškimas tikrai pasiekė policiją, o išgirdęs patvirtinimą pareiškė iš principo nesirodysiantis iki pirmadienio.

Kaip ir tikėtasi, pirmadienį Mindaugas M. nepasirodė, nesulaukta jo ir antradienį.

Pirmąją savaitės dieną įmonės darbuotoja patikslino, kad kliento nesulaukta, įmonei jau padaryta žala.

Merginai buvo paaiškinta, kad per dešimt dienų pareigūnai apsispręs, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

"Akivaizdu, kad penktadienį jį dar buvo galima pagauti Klaipėdoje. Motyvas buvo visiškai akivaizdus – ką tik išsinuomotą svetimą techniką jis bandė parduoti. Tokiu atveju net mes patys būtume susekę tą žmogų, tereikėjo policijos pagalbos. Tačiau, kai jis nebepasirodė sutartoje vietoje, baigėsi ir policininkų veiksmai. Dabar atgauti aparatūrą turbūt nebėra galimybės. Nenustebtume, jei taptų aišku, kad tie daiktai išvežti į kokią Angliją, nes Lietuvoje jis jų neparduos", – piktinosi įmonės darbuotojai.

Ieško Lietuvoje ir Rusijoje

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis kalbėjo apie tai, kad brangius daiktus nuomojantys verslininkai turėtų labiau juos saugoti, imti nemažą užstatą, o paėmę kliento pasą patys nusižengė įstatymui.

"Pagaliau nedaug užtruktų ir pasitikrinti internetu, ar klientas – patikimas, ar apie jį nesama neigiamos informacijos", – patarė pareigūnas.

Fotoaparatų nuomotojai atrėmė šį argumentą teigdami, kad apie Mindaugą M. internete nebuvo jokios neigiamos informacijos, dar ruošdami sutartį jie tuo įsitikino.

Gaila, kad policininkai mūsų kolegę išvadino sekliu morka ir lauktos pagalbos nesuteikė.

Tik tada, kai paaiškėjo, kad šis vyras išslydo jiems iš rankų su visais brangiais daiktais, feisbuko paskyroje pasidaliję šia žinia jie sulaukė informacijos.

"Pasirodo, šis žmogus gal net ne kartą taip pat buvo pasielgęs ir Vilniuje. Garso aparatūros bei fotoaparatų nuomotojai išsiaiškino, kas iš jo nupirko išsinuomotus daiktus ir su policija iš šių žmonių atsiėmė. Pasirodo, jis yra ieškomas ir Lietuvoje, ir Rusijoje. Gaila, kad policininkai mūsų kolegę išvadino sekliu morka ir lauktos pagalbos nesuteikė", – piktinosi parduotuvės darbuotojai.

Pareigūnai aiškino, kad Mindaugas M. buvo visiškai teisus, penktadienį jie neturėję jokio pagrindo jo ieškoti ir juo labiau sulaikyti, nes nuomos sutartis dar buvo nepasibaigusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kol žmogaus dar neužmušė, pareigūnai užpakalio nepajudins. Jeigu daromas ar ruošiamasi jį padaryti, pareigūnams būtina užkirti kelią. O jie ramiasi sutartimi. Kai parduos, tada bus vėlu

Giedrius

Giedrius portretas
Mes nuomos punkte pastoviai turime tokių atvejų. Iš policijos gauname raštus kad atsisako pradėti tyrima nes nėra nusikaltimo sudėties. Apsurdas visiškas.

lk

lk portretas
Asmuo dar nebuvo padaręs nusikaltimo, už ką policija jį turėjo sulaikyti? Tarp bendrovės ir fototechniką išsinuomojusio asmens buvo sudaryta sutartis, kuri tuo metu buvo galiojanti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių