Pamelavusį apie sprogmenį mokykloje paauglį sulaikė po dienos

Paaugliai po pirmųjų dviejų pamokų iki galo nesuprato, kad pranešimas apie nesamą grėsmę jiems gresia labai rimtais nusikaltimais ir pasislėpti už draugo nugaros jiems nepavyks. Pirmadienį vėl pranešę apie sprogmenį mokykloje, antradienį jie jau teisinosi policijoje.

„Jie vis dar nesupranta, koks rimtas nusikaltimas yra pranešti apie neva padėtą sprogmenį. Tik visiškas neišmanėlis gali manyti, kad tai tik pokštas. Manau, I.Simonaitytės mokykloje nebėra mokinio, kuriam dar panašu, kad tokie kaltininkai gali būti nerasti. Trys tos pačios grupės mokinių išdykavimai jiems bei jų tėvams labai daug kainuos. Tai turėtų tapti pamoka ir kitiems nevykusius pokštus mėgstantiems asmenims“, – piktai kalbėjo Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis.

Pirmadienį, spalio 24 dieną, 13.43 val. Bendrojo pagalbos centro dispečeriai išgirdo nesubrendusio asmens balsą, jis pranešė akivaizdų melą, kad I.Simonaitytės mokykloje padėtas sprogmuo.

Kaip įprasta tokiais atvejais, policija įvedė planą „Skydas“, o tai reiškia, kad prie mokymo įstaigos atskubėjo policininkai, ugniagesiai, greitosios medicinos pagalbos medikai ir „Aro“ išminuotojai. Kaip ir praėjusią savaitę toje pačioje mokykloje pamokos buvo nutrauktos.

Jokių sprogmenų ar ko panašaus į juos pastate nerasta.

Antradienį iš pat ryto prie mokyklos Naikupės gatvėje pasirodė policijos automobilis. Į dešimtokų klasę atėjo socialinė darbuotoja ir išsivedė du vaikinus. Netruko pasklisti žinia, kad tai jie kalti dėl išvakarėse nutrūkusių pamokų.

Kauno gatvėje esančiame policijos komisariate abu rašė pasiaiškinimus, juos apklausinėjo kriminalinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai.

Pasirodo, pirmadienį vienam 16-mečiui mintis pranešti apie sprogmenį kilo po keturių pamokų, pertraukos metu. Jis kalbino draugus ir bendramokslius, tačiau vienas atsisakė, nes jam jau praėjusią savaitę kliuvo už tokį pat pranešimą, kitas nesutiko dėl kitų priežasčių.

Tada vaikinas nusprendė griebtis gudrybės. Kūno kultūros pamokos metu paprašė bendramokslį paskolinti telefoną neva paskambinti mamai.

Telefoną paskolinęs paauglys tikino nežinojęs, ką iškrėtė draugas. Visa tiesa išaiškėjo policijoje.

Šį kartą pareigūnai prašys, kad mokykla įvertintų, kiek eurų kainavo toks pamokų nutraukimas.

Labai svarios priežasties, dėl kurios mokinys norėjo sutrikdyti mokyklos darbą, išsiaiškinti nepavyko. Jos tiesiog nėra, nes vaikinas nė nemąstė kam jam to reikia ir kokia jo gali laukti bausmė.

Šis vaikinas bendrauja su anksčiau pranešusiais apie sprogmenis „Akropolyje“ ir toje pačioje mokykloje mokiniais.

Pareigūnai neslepia, kad jausdami paauglių poelgio piktybiškumą sieks, kad jiems už šiuos išdykavimus būtų atseikėta be gailesčio. Įstatymas numato už pranešimą apie nesamą grėsmę visuomenei net laisvės atėmimo bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Gerbiami komentatoriai,nestumkite ant vaiku,uzmirsote kad vaikai turi savo TEISES,bet neturi PAREIGU,o tai iskiepijome mes patys o dabar tuom labai piktinames.

doc

doc portretas
Visokie pienburniai pradejo "reguliuoti" prekybos centru, mokyklu gyvenima. Neturi daugiau kuom uzsiimti 16-metis? Tokie skambuciai - ne vaiku zaidimai. Tai tegul tevai moka bauda nors ir paskutines kelnes nusimaudami. O ne 16 metu "vaikas" gauna pinigus uz "moraline zala".

to Turi

to Turi portretas
O kaip jums patiktų sumokėti 100 tūkstančių eurų šio vaiko tėvams už moralinę žalą? Ar tada įstatymai patiktų?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių